Galatasaray Haberleri

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı, Galatasaray Spor Kulübü'nünSüper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray AŞ tam adıyla Galatasaray Sportif ve Sinai Yatırımlar A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü Profesyonel Futbol Takımı'nın sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin %55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir, %44,96'sı Borsa İstanbul'da halka açıktır.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci olduklarıGalatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 19 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 15 kez Türkiye Kupası ve 13 kez deTürkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı veUEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı[2]2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuştur.

Galatasaray 1999-00 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı daReal Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası veSüper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş,[3] böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline gelmiş[4]ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.