Kızılay'a başkan olmak isteyen İlhami Yıldırım bu çıkışı neden yaptı?

Hiç beklenmedik isimden CHP'nin “Helalleşme” açılımına destek gibi açıklamalar geldi … Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım’ın paylaştığı sosyal medya mesajları "Neden bu paylaşımı yaptı?" tartışması başlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşelim” çıkışına Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım’dan destek gibi açıklama geldi.

2014 yılında Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında cemevinin bahçesinde bulunan Uğur Kurt’un vurulmasının ardından “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” diye tweet atan İlhami Yıldırım, “Tweetimden dolayı yanlış anlaşıldığım için iyi niyetli kalbini kırdığım herkesten özür dilerim. Başta tabii ki büyük sıkıntıya soktuğum ailem ve abimden” dedi.

Alevilerin büyük tepkisini çeken paylaşımın ardından tweetini silen ve hesabını pasif hale getiren İlhanim Yıldırım, aradan geçen 6 yılın ardından “özür” açıklamasını başka bir sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden yineledi.

Alevi vatandaşların büyük tepkisini çeken tweeti, “Terör örgütlerine karşı attım” diye savunan İlhami Yıldırım, paylaşımında “pişmanlık dolu” ifadeler kulllandı.

Yıldırım şunları kaydetti;

“2015 yılında terör örgütleri için atmış olduğum bir twiti, FETÖ tetikçileri rahmetli Uğur Kurt (Rabbim gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Peygamber Efendimiz ve Hz. Ali'ye komşu eylesin) için attığımı söylediler. Ve süratle büyük bir linç yedim… Tabii şimdi eski defterleri açmak yine kendimden ve ailemden baskaşına zarar vermeyecek... Ama bu sefer de içimin soğuması için bunu yazacağım”

“HELALLEŞME Mİ?"

Ankara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşelim” çıkışını konuşurken, Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım’dan gelen bu açıklama “Helalleşelim çağrısına ilk uyan İlhami Yıldırım mı oldu?” yorumlarını beraberinde getirdi.

İlhami Yıldırım, Instagram paylaşında bu yorumlara dayanak olacak şekilde, “2015 yılında terör örgütleri için atmış olduğum bir twiti, FETÖ tetikçileri rahmetli Uğur Kurt (rabbim gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Peygamber Efendimiz ve Hz. Ali'ye komşu eylesin) için attığımı söylediler… Bu twiti Alevi kardeşlerimiz, bacılarımız, babalarımız, abilerimiz için attığımı söyleyip, çok ama çok sevdigim Can dostlarıma beni hedef gösterdiler… Tekrar 2015 yılındaki tweetimden dolayı yanlış anlaşıldığım için iyi niyetli kalbini kırdığım herkesten özür dilerim. Başta tabi ki büyük sıkıntıya soktuğum ailem ve abimden” dedi.

 

Kızılay'a başkan olmak isteyen İlhami Yıldırım bu çıkışı neden yaptı? ile ilgili etiketler Kızılay ilhami yıldırım helalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.