Kızılay çadır satışı yapar mı?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem, Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığı tartışmaları, Yargıtay'dan emsal deprem kararı, YSK'nın deprem bölgesinde kritik incelemesi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun altılı masada adaylık için 3 isim açıklaması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masaya kendi ismini önereceği iddiaları, 6'lı masanın 2 Mart'taki toplantısı öncesi Kılıçdaroğlu ile Akşener'den sürpriz görüşme masaya yatırıldı.

‘’ACİLİYET VARKEN ÇADIRLARIN AHBAP YA DA BAŞKA BİR ŞİRKETE SATILMASI DOĞRU DEĞİL’’

Metehan Demir, ‘’Bölgede aciliyet varken Kızılay'ın alt şirketinin AHBAP ya da başka bir şirkete satılmasını doğru bulmuyorum. Çok acele verilmiş, usül açısından sakıncalı, toplum vicdanında açıklanması gereken bir durum. Böyle yapılmamalıydı, bölgeye çadırlar ulaştırılmalıydı. Aceleyle ciddi bir sıkıntı yaşandı. Millet tepkili. Normal zamanda satılır ama orada zamana karşı bir yarış varken doğru değil. Yargıtay kararı çerçevesinde birkaç sıkıntılı numune tespit edilip bırakılmamalı, devamı gelmeli.

YSK'DAN DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta içinde 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak açıklaması bekliyor. Ancak bölgede yerine oturması gereken durumlar söz konusu. Seçim sonrasında çok tatsız bir sürece sürükleneceğiz. YSK'nın deprem bölgesinde başlayan incelemesi kritiktir.

KILIÇDAROĞLU ALTILI MASAYA KENDİ İSMİNİ Mİ ÖNERECEK? 

Kılıçdaroğlu masaya kendi ismini önerecek, İmamoğlu ve Yavaş'ı önermeyecek. Karamollaoğlu'nun açıklaması çok taktik bir açıklama. İmamoğlu ve Yavaş ismini kim gündeme getirir? Durum yavaş yavaş kızışıyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı şiddetiyle devam ediyor. Deprem öncesi bu iş kaldığı yerden devam ediyor. Seçimlere çok az süreç kaldı, 6'lı masanın adaylığıyla ilgili bu hafta bir sonuç bekliyorum. Hükümet bu seçimlerde yeni bir sınava girecek.

''KILIÇDAROĞLU VAZGEÇERSE BU İŞ DIŞARIDAN BİR ADAYA GİDEBİLİR, HİÇ UMMADIĞIMIZ SÜRPRİZ BİR İSİM GELEBİLİR''

Kılıçdaroğlu'nun iknası kırılma noktasına geldi. Bugünkü Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi son zamanlardaki en hassas müzakerelerden biri olacak. Kılıçdaroğlu bu saatten sonra 'olmuyorum' deyip, altılı masadan birisini çıkarmaz. Sürpriz aday altılı masanın dağılması anlamına gelir. Kılıçdaroğlu'nun vazgeçmesi durumunda bu iş dışarıdan bir adaya gider, hiç ummadığımız sürpriz bir isim gelir. İpin ucu kopmak üzere. ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kızılay çadır satışı yapar mı? ile ilgili etiketler Metehan Demir Kızılay deprem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.