Kız Kulesi yeni restorasyonuyla Nisan 2022'de misafirlerini ağırlayacak

İstanbul Boğazı’nın incisi olarak gösterilen Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmalarında artık sona yaklaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamasında restorasyon çalışmalarının 2022 yılının Nisan ayında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’un simgelerinden biri olan ve boğazın incisi unvanına sahip Kız Kulesi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2021 yılının Eylül ayında çalışmalarına başlamıştı.

Restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Kız Kulesi'nin yeni görünümüne 2022 yılının Nisan ayı içerisinde kavuşmasının beklendiği belirtildi. Restorasyon çalışmaları kapsamında, Kız Kulesi'nin avlusu üzerindeki çatının kaldırılma aşamasında özgün dendanlar ve seğirdim yolları ortaya çıktı.

Kız Kulesi yeni restorasyonuyla Nisan 2022'de misafirlerini ağırlayacak

Öte yandan avlu ve dışarıdaki zeminlerin tarihi kayıtlarda tespit edilen özgün malzemesine kavuşturulduğu kubbenin karbon liflerle güçlendirilmesi gibi teknik detayların çalışma aşamasında olduğu gözlemlendi.

Kız Kulesi yeni restorasyonuyla Nisan 2022'de misafirlerini ağırlayacak - Resim : 2

Kız Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarının son hali havadan drone ile görüntülendi.

Kız Kulesi yeni restorasyonuyla Nisan 2022'de misafirlerini ağırlayacak ile ilgili etiketler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy İstanbul Kız Kulesi Restorasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.