Kim yazdı bu karanlık oyunu?

Gazeteci Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyunun gösterimine değindi. Güler, yazısında, "Eline kan bulaşmış birinin kaleminden çıkan oyuna, kocalarının değil de eşlerinin en ön sırada niçin alkış tuttuğunu bir kez daha düşünün. O fotoğrafı bir yana, evlatları için nöbet tutan Diyarbakır annelerinin fotoğrafını da diğer yana koyun ve bir daha bakın. Sizce tiyatro salonundaki ‘anneler’ kimi cesaretlendiriyor olabilir?" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Turgay Güler, Akşam gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında, Edirne Cezaevi'nde 'terör' suçundan tutuklu bulunan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı öykü kitabı Devran'ın tiyatro gösterisine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'na değindi. 

İşte Güler'in 'İşbirlikçileri görelim' başlığıyla yayınladığı köşe yazısından ilgili bölüm;

TİYATRO ANNELERİ

PKK hiç olmadığı kadar ağır bir darbe aldı. Bütün hayat damarları tek tek kurutuldu. İçeride ve dışarıdaki inleri, kampları yerle bir edildi. Çözülme hızlandı. Aileler dağa kaçırılan çocukları için başkaldırdı. Fırsatını bulan örgütten kaçıyor. Kadrosu yok olmak üzere. Hal böyle olunca terör örgütünün oluşturduğu sosyoloji de dağılıyor.

Ümitlerini terör örgütünün siyasi uzantısına ve onun zorla oluşturduğu sosyolojiye bağlayanlar şimdi kara kara düşünüyor. O sosyolojiyi ayakta tutmak, yok olmasını önlemek için birileri kolları sıvadı.

Her şeyini kaybetmiş PKK terör örgütünün o sosyoloji üzerindeki etkisini muhafaza edebilmesi için moral motivasyon projeleri üretiliyor.

Sahneye koyulan tiyatroya, raflara dizilen o kitaplara bir de bu gözle bakın.

Eline kan bulaşmış birinin kaleminden çıkan oyuna kocalarının değil de eşlerinin en ön sırada niçin alkış tuttuğunu bir kez daha düşünün.

O fotoğrafı bir yana, evlatları için nöbet tutan Diyarbakır annelerinin fotoğrafını da diğer yana koyun ve bir daha bakın.

Sizce tiyatro salonundaki ‘anneler’ kimi cesaretlendiriyor olabilir?

Kim yazdı bu karanlık oyunu?

YAZININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.