Kılıçdaroğlu MYK'yı tam kontrol altına aldı! İmamoğlu ne yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni Merkez Yönetim Kurulu belli oldu. Partide 'değişim' isteyen Ekrem İmamoğlu'nun istekleri karşılanmazken, Kemal Kılıçdaroğlu MYK'yı tam kontrol altına aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni Merkez Yönetim Kurulu belli oldu. Yeni MYK’da, parti içindeki 10 Aralık hareketinin lideri Oğuz Kaan Salıcı’nın olmaması dikkat çekerken, eski kadrodan Ahmet Akın, Bülent Kuşoğlu, Faik Öztrak ve Lale Karabıyık yeni MYK’ya girdi.

14 Mayıs’ta yapılan seçimler sonrasında MYK’ya alınan Devrim Barış Çelik de yeni MYK’da yer aldı. Yeni kadronun ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu ekibi olduğu belirtiliyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN TALEPLERİ KARŞILANMADI

SuperHaber’in CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre, listede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun taleplerinin karşılanmadığı görüldü.

Buna göre İmamoğlu, kendisine yakın CHP’lilerden Gökhan Günaydın’ın MYK’ya girmesini istiyordu. Ancak Günaydın, CHP TBMM Grup Başkanvekili yapıldı. Yine İmamoğlu’nun Turan Aydoğan ve Özgür Karabat’ın CHP TBMM Grup Başkanvekili yapılmasını istediği, ancak bu talebin de reddedildiği dile getiriliyor.

Yeni MYK’da CHP’de etkili hale gelen 10 Aralık Hareketi’nin genel başkan adayı olarak da gösterilen lideri Oğuz Kaan Salıcı yer almadı.

MYK’da 10 Aralıkçılarla beraber hareket eden Canan Kaftancıoğlu’na yakınlığıyla bilinen Zeynel Emre, Hukuk ve Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ancak Emre için 10 Aralıkçılar, Gökhan Günaydın’ın görevlendirildiği TBMM Grup Başkanvekilliği’ni istiyordu. Zeynel Emre’nin adı, Canan Kaftancıoğlu’dan sonra İstanbul İl Başkanlığı için de geçiyordu.

Kulislerde, yeni MYK’nın ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu’na bağlı olduğu konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu MYK'yı tam kontrol altına aldı! İmamoğlu ne yapacak? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu CHP MYK
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.