Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak isterse İYİ Parti'nin tavrı ne olacak? Dikkat çeken iddia

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak istemesi durumunda İYİ Parti'nin karşı çıkmayacağını söyledi. Saymaz, "Akşener, CHP'nin 2018'de 15 milletvekili transfer etmesinden kaynaklı siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken kulislerde farklı iddialar dolaşıyor. Adaylık konusunda İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri konuşulsa da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı da bir başka seçenek olarak masada bulunuyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı konusunda dikkat çeken sözler söyledi. Saymaz, cumartesi günü Maltepe'de düzenlenen mitingin Kılıçdaroğlu'nun 'gayriresmi adaylık ilanına' dönüştüğünü söyledi.

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nu adaylığının Millet İttifakı'nın gündemine gelmesi durumunda İYİ Parti'nin karşı çıkmayacağını söyledi.

Saymaz, "Kılıçdaroğlu, CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı" başlıklı köşe yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kulladı:

"Kılıçdaroğlu adaylığını Millet İttifakı'nın önüne getirdiğinde İyi Parti'nin 'Olmaz' diyeceğini sanmıyorum. Akşener, CHP'nin 2018'de 15 milletvekili transfer etmesinden kaynaklı siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir.

Demokrat Parti de Kılıçdaroğlu'na destek verecektir.

Ancak altılı masanın üç muhafazakar sakini; Saadet, Gelecek ve DEVA ilk turda ayrı hareket edebilir."

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasa bile adayı seçecek kişi olacağını sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak isterse İYİ Parti'nin tavrı ne olacak? Dikkat çeken iddia ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Cumhurbaşkanı İYİ Parti Kılıçdaroğlu akşener aday
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.