Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinin perde arkası! Abdulkadir Selvi, 'Kulağıma geldi' diyerek açıkladı...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, gündeme bomba gibi düşen Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinin perde arkasını yazdı. "Cumhurbaşkanı adaylığı konusu gündeme gelmemiş. Baykal, CHP’nin seçimleri kazanmasının önemi üzerinde durmuş." diyen Selvi, Baykal’ın gönlünden geçen isim için ise "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı düşündüğü kulağıma geldi." ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınıp alınmayacağı, Kılıçdaroğlu'nun seçim planı ve Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"Ekrem İmamoğlu herkesle kavgalı. Kendisini maçtan attırmak için hakemle kavga eden futbolcuya benziyor." diyen Selvi, İstanbul Büyükşehir Beledir Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili şu cümleleri kullandı:

"YSK üyelerine “Ahmak” dediği için verilen hapis cezası İstinaf yolunda. Eğer İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden onama çıkarsa siyasi yasaklı olacak.

Dilerim hapis cezası onanmaz, siyasi yasaklı durumuna düşmez."

KAYYUM ATANACAK MI?

İmamoğlu hakkında bir de İçişleri Bakanlığı’nın terörle ilgili hazırladığı müfettiş raporu var. Savcılığa sunuldu. Dava açılırsa Ekrem İmamoğlu görevden alınır mı? Yerine kayyum atanır mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Amaçlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin terörden arındırılması olduğunu ifade etti. Oysa Ekrem İmamoğlu görevden alınmak için yanıp tutuşuyor. Beni görevden alsınlar da mağdur duruma düşeyim diye elinden gelen neyse yapıyor. Kahraman olmak istiyor. Ama Meral Hanım’la çak yapabilecekleri bir hava gözükmüyor.

"ASLI BAYKAL'A SORDUM"

Bir süredir CHP’ye çok esaslı eleştiriler getiren Aslı Baykal ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Selvi, Aslı Baykal ile görüşmesini aktardı:

BEN ASLI BAYKAL’IM

Aslı Baykal’a sordum.

“10 yıl önce boşandım ve ortak hiçbir işim olmadı. Tek başına yaşayan bir kadının varlığını kabul edemeyen bu insanların İstanbul Sözleşmesi diyeceklerine önce bir kadını babası ve çok eski kocasının adını anmadan bir birey olarak kabul etmeleri gerekiyor.

Bu yaşadıklarımdan sonra bu kafa yapısındaki muhalefetle kadın hakları konusunda Atatürk öncesi döneme girileceğini görüyor ve iyice korkuyorum” dedi.

Aslı Baykal haksız mı?

KILIÇDAROĞLU- BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI

Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’ı ziyaretiyle ilgili de çarpıcı bilgiler paylaşan Selvi görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

KILIÇDAROĞLU İSTEMİŞ

1. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine Levent Gök aracılık etmiş.

2. Görüşme sırasında Aslı Baykal evdeymiş ama yanlarına inmemiş. Aslı Baykal CHP’den istifa etti. Ayrıca bir süredir Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunuyor.

3. Levent Gök, hatıra fotoğrafı alınmasını önerince Deniz Baykal istememiş. Zaten memnun olmadığı yüzünden belli. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu, fotoğraf çekilmesini istemiş. Hatta Ataç Baykal’ı işaret ederek, “Çekiver” demiş. Fotoğrafı Ataç Baykal çekmiş.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEMİYOR

4. Deniz Baykal’ın, Aslı Baykal’ı milletvekili yapın diye bir talebi olmamış. Hatta sohbet sırasında Aslı Baykal’ın ismi geçmemiş.

5. Cumhurbaşkanı adaylığı konusu gündeme gelmemiş. Baykal, CHP’nin seçimleri kazanmasının önemi üzerinde durmuş.

6. Bu arada Deniz Baykal’ın, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklemediği biliniyor. Peki Baykal’ın gönlünden kim geçiyor? Muharrem İnce CHP’de olduğu dönemde Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu isimlerini düşünüyormuş. Ama şimdi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı düşündüğü kulağıma geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN PLANI

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da elinde koz bulunduğunu ifade eden Selvi şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu’nun elinde Akşener hariç diğer liderleri ikna edecek bir koz bulunuyor. Milletvekili listeleri küçük partiler açısından varlık ya da yokluk nedeni.

Kılıçdaroğlu’nun 40 milletvekilini küçük partiler için ayırdığı söyleniyor.

“Ver cumhurbaşkanı adaylığını, al milletvekili listelerini” diyecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinin perde arkası! Abdulkadir Selvi, 'Kulağıma geldi' diyerek açıkladı... ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.