Irak Parlamentosu karıştı! Türkmenler, Araplar ve Kürtler 35. madde için anlaştı!

Irak’da Parlamentosu’nda Kerkük’ün geleceğinin oylanacağı 35.madde görüşmeleri tartışmalar ve kavgalar ile devam ediyor. Görüşmelerde yasanın bazı maddelerinin geçtiği, Türkmenlerin kabul edilen maddelerle yüzde 50 kazanç elde ettikleri öğrenildi. Irak Parlementosunda halen devam eden görüşmelerde  Türkmen, Arap ve Kürt taraflarının masada 35. madde üzerine anlaştıkları belirtiliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak Parlamentosu’nda Kerkük’te yaşayan Türkmenler ile Araplar üzerine oynanan Kürt oyunlarının tutmadığı öğrenildi.

KERKÜK’TE YEMEK KARTI OLAN KÜRTLER VATANDAŞ SAYILACAK!

Irak Merkezi Hükümeti ve Irak Kuzey Bölgesel Yönetimi 6 Kasım 2023'te Irak'ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde seçim yasasını değiştirme kararı almıştı.IKBY'nin girişimi ile birlikte Kerkük'te yaşayan ve sadece yemek kartı bulunan ancak gerçekte vatandaş olmayan yaklaşık 300 bin kaçak kürt kişilerin oyu yasallaştırmaya çalışılıyordu.Irak Parlamentosu’nda dün akşam saatlerinde başlayan 35. madde görüşmeleri gece yarısına kadar sürmüş ancak bir sonuç alınamamış ve bu akşama bırakılmıştı.

Irak Parlamentosu karıştı! Türkmenler, Araplar ve Kürtler 35. madde için anlaştı!

IRAK PARLAMENTOSU KARIŞTI!

Kürtlerin ve arap milletvekilleri arasında sert tartışmaların yaşandığı Irak Parlementosu’nda bu nedenle sık sık ara verildiği öğrenildi. Görüşmelerin ikinci gününde oylamanın kilit kesimini oluşturan sünni araplar, ”seçim yasası onayından önce, af yasası onayı olmadan, 35.madde oylamasına katılmayacağız" diyerek çekildiler. Bu açıklamanın ardından ara verilen görüşmeler bir süre sonra tekrar devam etti.

Irak Parlamentosu karıştı! Türkmenler, Araplar ve Kürtler 35. madde için anlaştı! - Resim : 2

TÜRKMENLER VE ARAPLAR KAÇAK KÜRT OYLARININ YASALLAŞMASINA KARŞI!

Kerkük’te özellikle Türkmenlerin kaderini belirleyecek 35.madde oylaması için Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Kerkük Milletvekili Garip Türkmen, Irak meclisinde görüşmelerine katıldı. Kerkük'ün Türk ve Arap kesimi, kaçak yüzbinlerce kürt oyunun yasallaştırılmasını engellemeye çalışıyordu.Türkmenler,Kerkük’teki nüfuslarının dağınık olması nedeniyle,tek seçim bölgesi sistemiyle seçime girilmesini istiyor.Irak Türkmen Cephesi Kerkük Sorumlusu Kahtan Vendavi, Kerkük’teki il meclisi seçimlerinin tek seçim bölgesi sistemiyle yapılmasından yana olduklarının kaydetti.

Irak Parlamentosu karıştı! Türkmenler, Araplar ve Kürtler 35. madde için anlaştı! - Resim : 3

TÜRKMENLER YÜZDE 50 KAZANIM ELDE ETTİ!

Irak Parlamentosu’nda Kerkük’ün geleceğinin oylanacağı 35.madde görüşmeleri tartışmalar ve kavgalar ile devam ediyor. Görüşmelerd yasanın bazı maddelerinin geçtiği,Türkmenlerin kabul edilen maddelerle yüzde 50 kazanç elde ettikleri öğrenildi. Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ilk yaptığı açıklamada, ”Kerkük vilayetinin mahremiyetini koruyan ve bileşenlerinin haklarını dikkate alan paragrafların sunduğumuz mutabakatlı metni yasa tasarısına dahil edildi.Kürt bloklarının oturumda kabul edip oylama yapmasını umuyoruz." dedi.SüperHaber’in elde ettiği kulis bilgilerine göre halen devam eden görüşmelerde Türkmen, Arap ve kürt taraflarının masada 35. madde üzerine anlaştıkları belirtiliyor.

Irak Parlamentosu karıştı! Türkmenler, Araplar ve Kürtler 35. madde için anlaştı! ile ilgili etiketler Kerkük Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.