Kentsel dönüşümde yeni dönem! Üst limit arttı 1,25 milyonluk krediniz kullanıma hazır! Kimler bu avantajdan yararlanabilecek?

Türkiye'de son dönemde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem, ülkedeki 81 ilin tamamında binaların yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmalarının başlatılmasına yol açtı. Bu çalışmaları desteklemek amacıyla, kentsel dönüşüm kredisi için sağlanan desteklerin sermaye tutarı üst sınırı artırılmıştır. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar, evini güçlendirmek ya da yeniden inşa etmek isteyenler için müjdeli haber oldu.

BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILDI

Artan üst limitlere ek olarak yapı, edinim ve takviye kredileri faiz desteği başvurularının süresi uzatıldı. Daha önce, başvuruların süresi tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bir yıldı. Ancak yeni kararla birlikte artık başvuru sahipleri tahliye veya yıkım tarihinden itibaren üç yıla kadar başvuru yapabilecek.

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerinin Bankalardan Kullanacakları Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararı da TOKİ ödemelerinde %25 indirim sağlamaktadır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİLERİNDE ÜST LİMİT ARTIŞI

Kentsel dönüşümde yeni dönem! Üst limit arttı 1,25 milyonluk krediniz kullanıma hazır! Kimler bu avantajdan yararlanabilecek?

Kentsel dönüşüm hak sahipliği bazında desteklenecek kredi anapara tutarı üst limitleri yükseltildi. Evini güçlendirmeyi düşünenler, 240 bin TL olan destekten artık 320 bin TL'ye kadar destek alabilecek. Evini yeniden yapmak isteyenler için konut inşaatı ve konut kredisi için üst sınır 600 bin TL'den 1.25 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yeni karar, iş yeri inşaatı ve iş yeri kredisi kredi limitlerinde de değişiklik getiriyor. İşyeri yapı kredisi ve işyeri kredisi üst limiti 600 bin TL'den 800 bin TL'ye çıkarıldı. Ayrıca edinim kredisi üst limiti 250 bin TL'den 350 bin TL'ye çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm kredilerinde üst limitler ve başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin Resmi Gazete'de yayınlanan son karar, konutunu güçlendirmek veya yeniden inşa etmek isteyenler için çok ihtiyaç duyulan desteği sağlıyor. İş yeri yapma ve edinim kredilerinde kredi limitlerinde yapılan değişiklik, işine yatırım yapmak isteyenler için de fırsatlar sunuyor. Bu güncellemeler, son depremden etkilenenlere umut ve rahatlama getiriyor. Depremden etkilenen konutların tümü bu fırsattan yararlanabilecektir.

Kentsel dönüşümde yeni dönem! Üst limit arttı 1,25 milyonluk krediniz kullanıma hazır! Kimler bu avantajdan yararlanabilecek? ile ilgili etiketler kentsel dönüşüm Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.