Kedi piresi insana geçer mi? Hayvan piresi insanlara bulaşır mı?

Kedi piresi insana geçer mi? Tam bir baş belası olan pire ve bitler özellikle evcil hayvan besleyenlerin korkulu rüyasıdır. Pisliği seven pire ve bit, hayvanlarda ve insanlarda görülebilmektedir. Hayvan sahiplenmeyi düşünen birçok kimsenin aklına gelen ilk soru kedideki pire insana geçer mi sorusudur. Peki Hayvanda bulunan pire insana geçer mi?

Kedi piresi insana geçer mi?  Kedi ve köpeklerde öncelikle bulunan pireler çok aç kaldıkları durumda insana da geçebilir. Bit ise daha çok insanların kafalarında ve kuş gibi hayvanlarda bulunur. Geçmiş yıllara göre Türkiye'de evcil hayvan beslenmesinin revaçta olduğu düşünülürse kedideki pirelerin insanlara geçme ihtimali oldukça yüksektir. Tabi ki evlerde bulunan hayvanların hijyenine dikkat edilmediği müddetçe.

KEDİDEKİ PİRE İNSANA GEÇER Mİ?

İnsanların hayvan sahiplenme noktasında son yıllarda görülen yükseliş her ne kadar sevindirici de olsa bu durum insanlar için bazen can yakıcı sonuçlar doğurabiliyor. Çünkü ev alınan kedi ve köpeklerdeki pirenin insanlara geçme ihtimali çok yüksektir. Kedi ve köpek bulamayan aç bir pire her türlü insana saldırabilir. Dolaysıyla beslenmek için hedef gözetmeyen pire insanlara bulaşabilir.

Sokakta gördüğünüz her hayvana sarılmayın!

Bitler ise daha çok insanların kafa derilerinde yuvalanırlar. Kuşlarda da görülen bitlerin ortadan kaldırılmasının tek yolu kuşun temizliğine ve kafesin temizliğine dikkat edilmesidir.

Sonuç olarak kedideki pire insana geçebilir. Ancak bu temizliğe dikkat edilmesi ve evde bulunan kedi ve köpeklerin temiz tutulması ile yok edilebilir.

 

Kedi piresi insana geçer mi? Hayvan piresi insanlara bulaşır mı? ile ilgili etiketler Kedicik kedi kedideki pire insana geçer mi hayvan piresi insana bulaşır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.