KDV indirimi hangi ürünlere, nasıl yansıyacak? Yastık altı altınlar ekonomiye nasıl kazandırılacak?

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, döviz kurlarındaki son durumu, yeni tedbir paketinin ayrıntılarını ve KDV indiriminin yansımalarını SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi.

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, döviz kurlarındaki dalgalanmaları, yeni tedbir paketinin ayrıntılarını ve KDV indiriminin yansımalarını değerlendirdi.

Temel gıda maddelerindeki KDV indiriminin yansımalarının önümüzdeki haftalarda netleşeceğini ifade eden İnan, ithalattaki fiyat istikrarı sağlanırsa daha da indirim olabileceğine vurgu yaptı. Krizlerden dünya piyasalarının etkilendiğini söyleyen İnan, öncesinde Rusya - Ukrayna krizi gibi herhangi bir sıkıntı patlak vermediği sürece 15-16 Mart'ta açıklanacak FED faiz kararının döviz kurlarına yansımaları olacağını aktardı.

DÖVİZ KURLARI İÇİN GÖZLER FED'İN FAİZ KARARINDA

Selçuk İnan, "KDV indirimi pirinç, makarna, un gibi temel gıda maddelerine yansıyacak. Zincir marketlerden de aynı şey bekleniyor. İndirimi önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Böyle giderse biraz daha indirim bile görebiliriz. Devlet elini taşın altına koyuyor, denetimlerle gizli zamların önüne geçilecek. İthalatın fiyat istikrarına kavuşmasıyla düşüşleri daha net şekilde göreceğiz. Kamu spotları, kurum ve kuruluşlar ile bu paketin reklamı yapılmalı, KGF'den yararlanılmalı. Döviz kurları için gözlerimizi 15-16 Mart'taki FED'in toplantısına çevirebiliriz ama öncesinde Rus-Ukrayna krizi ya da Çin ile başka bir kriz patlak vermezse..." şeklinde konuştu.

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

KDV indirimi hangi ürünlere, nasıl yansıyacak? Yastık altı altınlar ekonomiye nasıl kazandırılacak? ile ilgili etiketler KDV Selçuk İnan yeni ekonomi paketi döviz kurları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.