Kavcıoğlu konuştu, tartışma başladı: Yurt dışına para kaçıranlar kimler? Kimler dolar stoğu yapıyor?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamasıyla ekonomi gündemini sarsan iddiaları masaya yatırdı.

İstanbul'da bir toplantıda iş insanlarıyla bir araya gelen Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) şirketlerin TL cinsi kredi kullanımına döviz varlığı sınırı getirme adımıyla ilgili, ''Hesabında 100 milyon dolar varken, 50 milyon dolar daha alıp hesabına koyanlara krediyi vermeyeceğiz.'' sözlerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarına ilişkin kredilerle döviz stoğu iddiasını değerlendiren Bozkurt, ''Ülke dolarla mücadele ederken, siz dolar stoğu yapamazsınız. Bunu yapanlara yaptırım gelmeli, sert uygulamalar yapılmalı. Bankalar o kredileri paradan para kazanın diye vermiyor. Devletin verdiği imkanlar bu ülkeye katkı yapın diye veriliyor.'' ifadeleriyle sert çıkış yaptı.

Ceyhun Bozkurt'un açıklamalarının tamamı:

''ÜLKE DOLARLA MÜCADELE EDERKEN, SİZ DOLAR STOĞU YAPAMAZSINIZ''

Ülke dolarla mücadele ederken, doları dengede tutmaya çalışırken sen cebini düşünüp, kredi çekip bir de üstüne dolar stoğu yapamazsın. Küresel mücadeleden, III. Dünya Savaşı'ndan bahsediyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda bunu yapsan nasıl tanımlanırsın? Bunu ABD'de yapsanız nasıl tanımlanırsınız? Bunu yapanlara yaptırım gelmeli, sert uygulamalar yapılmalı. Türkiye'de liberal kesimlerin başlattığı bir tartışmadır; II. Dünya Savaşı sırasında varlık vergisi sorgulanmıştır. Liberal kesim varlık vergisine ciddi taarruz etmiştir. II.Dünya Savaşı'nda varlık benzerinden belki de daha sert uygulamalar yapan ABD, Almanya ve savaşan ya da savaşmayan diğer ülkeleri kimse konuşmuyor. Savaşan bir ülke, sermayeyi kurtarmaya çalışanlar, karaborsacılar... O dönemde zeytinyağını hatırlayın. Bugün de aynı tartışmayı yaşıyoruz.


''BANKALAR O KREDİLERİ PARADAN PARA KAZAN DİYE VERMİYOR. BU ÜLKEYE KATKI YAPIN DİYE VERİLİYOR''

Bu sermaye düşmanlığı değil. Bu işin içinde emek veren sermaye de rahatsız. Bankalar o kredileri paradan para kazan diye vermiyor. İstihdam yap diye veriyor. Devletin verdiği imkanları bu ülkeye katkı yapın diye veriliyor. Bu milletin paraları olarak size veriliyor. Baktın olmuyor varlık vergisi tekrar gündeme gelebilir. ABD'de benzer uygulamalar var. Son dönemde Batı'da da bu tarz şeyler konuşuluyor.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kavcıoğlu konuştu, tartışma başladı: Yurt dışına para kaçıranlar kimler? Kimler dolar stoğu yapıyor? ile ilgili etiketler kredi döviz iş adamları Şahap Kavcıoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.