Kavanozda pasta nasıl yapılır? Kavanozda pasta tarifi!

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği pasta, farklı yapılış şekilleriyle karşımıza çıkıyor. Özellikle son dönemlerde popüler olan kavanozda pastanın nasıl yapılacağı büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, kavanozda pasta nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

İçerisine katılan türlü maddelerle özel bir tat verilmiş, fırında ya da başka bir yolla pişirilerek hazırlanmış, yaş pasta ve kuru pasta olarak adlandırılan bir tür hamur tatlısı olan pasta yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzet. Özellikle kavanozda pasta, son dönemlerde tarifi en çok araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Peki, kavanozda pasta nasıl yapılır? Detaylar haberimizde... 

Kavanozda pasta nasıl yapılır? Kavanozda pasta tarifi!

KAVANOZDA PASTA MALZEMELER

2,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

2 yumurta sarısı

1 paket labne peynir

1 paket vanilya

Yarım paket petit buerre bisküvi

Toz kakao

Krem çikolata

Meyve

KAVANOZDA PASTA NASIL YAPILIR?

Sütü, unu, yumurtayı, şekeri tencereye alıp iyice çırpıp ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kavanoz yada herhangi bir kasenin dibine robottan çekilmiş bisküviyi 2 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Kremadan az döküyoruz.

Benmari usulü akışkanlığını sağladığımız krem çikolatadan da 1 tatlı kaşığı gezdirerek döküyoruz. Ya da yerine koyu kıvamda yapılmış bitter çikolata sosu da olabilir. Bunun üzerine evimizde hangi meyve varsa kivi, çilek, muz yada kabuğu soyulmuş küp küp dilimlenmiş elma olur. Meyvelerden de serpeleyerek koyup tekrar kremadan döküyoruz. Çay süzgecinden kakaoyu pastamızın üzerine eliyoruz.

 

 

Kavanozda pasta nasıl yapılır? Kavanozda pasta tarifi! ile ilgili etiketler pasta tatlı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.