Kartepe Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi, kış günlerinde ve özellikle okulların sömestr tatillerinde ailelerin en uğrak yerleri arasındadır. Peki, Kartepe Kayak Merkezi hangi ilde? Nasıl gidilir ve giriş ücreti ne kadardır? İşte merak edilen tüm detaylar...

Türkiye’de diğer kayak merkezlerine oranla daha yeni olan, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer alan İstanbul'un yanıbaşındaki doğa harikası Kartepe Kayak Merkezi, güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Özellikle İstanbul’a yakın bir konumda olması kış tatilini geçirmek isteyenler için ana nedenlerden ilk sırada yer almaktadır.

Kartepe Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti

Hafta sonu tatili içinde ideal yerler arasında bulunan Kartepe Kayak Merkezi’nde çok çeşitli aktiviteler ile birlikte kayak, snowboard gibi yapılması son derece keyifli kış sporları ilgi çekmektedir.

Kartepe Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti

Kartepe’deki tesislerin içerisinde bulunan ve tesislerin bünyesinde yer alan kış sporlarının yanında otellerin büyüleyici güzellikteki manzaraların tam ortasındaki konumu her daim yeni ziyaretçilerini beklemektedir.

Kartepe Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti

KARTEPE KAYAK MERKEZİ NEREDE?

Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a 1 saatlik uzaklıktadır. Bu nedenle başta hafta sonu tatilleri olmak üzere en cazip mekanlar arasındadır. Kartepe’nin zirvesine arabayla sadece 20 dk kadar kısa bir mesafede çıkılmaktadır. Kocaeli il sınırları içerisinde yer alan Kartepe, Maşukiye beldesine de 16 km uzaklıktadır.

KARTEPE KAYAK MERKEZİNE NASIL GİDİLİR?

Maşukiye’ye 16 km uzaklıkta olan Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’ne 25 km mesafededir. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere İstanbul’dan 1 saat süren bir otobüs yolculuğu ile Kartepe’ye turlar düzenlenmektedir. Bunların yanında İstanbul’dan Kartepe’ye her gün kesin kalkışlı servisler bulunmaktadır. Ankara’dan gelmek isteyenler için AŞTİ’den hareket eden otobüsler vasıtasıyla 3 saat süren bir otobüs yolcuğu sonrasında önce Kocaeli ve buradan da Kartepe’ye servislerle ulaşmak mümkündür. Havaalanının kapalı olmasından dolayı Kartepe Kayak Merkezi'ne en hızlı ulaşım seçeneği karayoludur. Ancak bunlar dışında İstanbul ve Ankara’dan YHT seferleri ile İzmit tren istasyonunda inildikten sonra bölgeden kalkan minibüsler ile de Kartepe’ye ulaşmak mümkündür.

KARTEPE KAYAK MERKEZİ ÜCRETİ

Kartepe Kayak Merkezi’nde son derece modern yeni kayak pistleri ve tesisleri bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında tercih sebebi olması kayak sporu başta olmak üzere pek çok kış aktivitesinin cazibe merkezi haline gelmesine sebebiyet vermektedir. Kartepe Kayak Merkezi’ne girişlerde; otomobil 30 TL, motosiklet 20 TL ve minibüste 80 TL olarak ücretlendirilir. Kartepe’de skipass ücretleri ise şöyledir: - Kısa tur tek çıkış: 30 TL - Yarım gün: 80 TL - Uzun tur tek çıkış: 50 TL - Sınırsız hafta sonu günlük: 150 TL - Sınırsız hafta içi günlük: 120 TL

Kartepe Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler Kartepe kış turizmi Kartepe Kayak Merkezi kayak merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.