Kara mizah ve alegoriden beslenen bir memleket portresi: Murat Uyurkulak Har

Murat Uyurkulak’ın ilk olarak 2006 yılında yayınladığı kara mizah ve alegoriden beslenen bir memleketin portresini anlattığı Har romanı yeni baskısıyla Can Yayınları’nda.

Murat Uyurkulak'ın 2006 yılında yayımlanan ikinci romanı Har, yeni baskısıyla Can Yayınları’nda. 

“Netamiye ülkesi, öyle böyle değil, çok netameli, pek hassas bi yerdir. Herkesin bin türlü takıntısı, çeşit çeşit sapıklığı, ruhundan söküp atamadığı kötü hatıraları vardır. Tarihini hatırlasa infilak edecek bi ülkedir."

Kara mizah ve alegoriden beslenen bir memleket portresi: Murat Uyurkulak Har

Har sorunlarla boğuşan, karmakarışık bir Ortadoğu ülkesinde geçiyor; bombaların patladığı, içsavaşların yaşandığı, cellatları ve kurbanlarıyla cayır cayır yanan Netamiye'de. Bu karmaşayı giderecek tek bir kişi, bir "seçilmiş" vardır. Lakin o seçilmiş, ülkenin doğusunda bir yerde askerlik yaparken vurulur. Hayal kırıklığı yaşayan melekler, Tanrı Büyük A'yı da ikna ederek onun yerine abisini, Numune'yi seçerler. Ne var ki Numune pek de sağlam pabuç değildir.
 
Murat Uyurkulak'ın ilk baskısı 2006'da yapılan ikinci romanı Har, hakikatlerle yüzleşmekten kaçındıkça harlanan cehennem ateşini sahneliyor. Fantastik, alegori ve mizahla ironiden güç alarak ülkenin kalpazanlarını, oyunbozanlarını, kandırıkçı meleklerini, unutamayan, unutamadıkça da yamulanlarını ve günbegün sahtekârlaşan bireylerini anlatıyor. Tarih denen kâbusu konu edinerek, insanın ruhuna erişmek için "yaraları kat etmek"ten çekinmiyor.

Kara mizah ve alegoriden beslenen bir memleket portresi: Murat Uyurkulak Har ile ilgili etiketler kitap Harbiye Açıkhava Tiyatrosu can yayınları Murat Uyurkulak Har
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.