Kar kütleleri Karadeniz üzerinden yola çıktı: İşte İstanbul'u esir alacak Aybar kar fırtınasının haritası!

Günlerdir Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği tarafından peş peşe yapılan uyarılarda ifade edilen Aybar kar fırtınası bu sabah itibariyle il genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Meteorolojik kaynakların haritalarına göre Aybar kar fırtınası, Karadeniz üzerinden peş peşe yola çıkan kar kütleleriyle İstanbul'u günler boyunca esir alacak. İşte Aybar kar fırtınası haritası...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden art arda gelen uyarıları sonrası İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı.

AYBAR, HER GEÇEN DAKİKA İSTANBUL'U ETKİSİ ALTINA ALIYOR

Yağışın her geçen dakika etkisini artırmasıyla başta İstanbul Valiliği olmak üzere AFAD'dan uyarılar gelirken, Meteorolojik kaynakların internete düşen haritalarında günlerdir konuşulan Aybar kar fırtınasının İstanbul'u her geçen dakika etkisi altına alacağına vurgu yapıldı.

 

KAR KÜTLELERİ KARADENİZ ÜZERİNDEN YOLA ÇIKTI

Havaforum'un Twitter hesabından paylaşılan haritada, İstanbul'un son durumuna işaret edildi. İstanbul radarından alınan son verilere göre Aybar kar fırtınası megakentte etkisini artırmaya başlıyor. Karadeniz üzerinden etkili kar kütleleri arka arkaya yola çıkarken, ilerleyen saatlerde bu kütlelerin etkisiyle İstanbul'un yoğun yağış alması bekleniyor.

 

 

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ GEÇECEK

Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli şekilde süreceği belirtiliyor. Fırtınanın etkisiyle kar kalınlığının 20 santimi geçeceği söyleniyor.

SON ZAMANLARDA GÖRÜLEN EN KUVVETLİ FIRTINA

Kentte etkili olmaya başlayan yağışların son zamanlarda görülen en kuvvetli fırtına olacağı değerlendirilirken, AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak ''İstanbul'un uzun yıllar ortalamasına baktığımızda Mart'ta çok sık kar almaz. 1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum mart ayı ortalamalarının üzerinde 87 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir gibi gözüküyor'' dedi.

 

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Sibirya kökenli olan aybar kar fırtınasına bu ismin verilmesinin sebebi ise aybarın, görkemli, gösterişli ve heybetli anlamlarına gelmesidir. Türkiye karlı günlere geri dönerken Sibirya kökenli Aybar'ın yola çıktığını belirten Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının Mart ayında 35 yıldan bu yana görülmeyen bir soğuk yaratacağını ifade ediyor. Aybar kar fırtınasının İstanbul'da pazartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor.

 

 

Kar kütleleri Karadeniz üzerinden yola çıktı: İşte İstanbul'u esir alacak Aybar kar fırtınasının haritası! ile ilgili etiketler İstanbul kar aybar kar fırtınası harita radar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.