Kandil günleri 2023: Miraç, Berat Kandili ne zaman?

Müslüman alemi için en mübarek dönemlerden biri olan üç aylar başladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının yer aldığı üç aylarda kandil günlerinin ne zaman olacağı merak ediliyor. Üç aylar çerçevesinde Regaip, Miraç ve Berat Kandili idrak edilecek. İşte, Kandil günleri 2023: Regaip ve Berat Kandili ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

Müslüman aleminin büyük bir heyecanla beklediği üç aylar başladı. Üç aylarda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramına ek olarak; Regaip, Mirav ve Berat Kandilleri de idrak edilecek.  Kandil günleri 2023: Regaip, Miraç, Berat Kandili ne zaman? Detaylar haberimizde...

Kandil günleri 2023: Miraç, Berat Kandili ne zaman?

2023 KANDİL GÜNLERİ: REGAİP, MİRAÇ VE BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek.

Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.

Bu çerçevede 2023 Kandil Takvimi şu şekilde:

Regaip Kandili - 26 Ocak Perşembe

Miraç Kandili - 17 Şubat Cuma

Berat Kandili – 6 Mart Pazartesi

REGAİP KANDİLİ HAKKINDA BİLGİ

Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece. İslam'daki beş mübarek kandil gecesinden biridir. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü, hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamlarında kullanılır.

MİRAÇ KANDİLİ HAKKINDA BİLGİ

Miraç Kandili, "üç aylar"ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

BERAT KANDİLİ HAKKINDA BİLGİ

Berat Kandili, İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi, Berat gecesidir. 16. yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu'nda II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır. Berat, Arapçada ''temize çıkma'' anlamına gelir.

Kandil günleri 2023: Miraç, Berat Kandili ne zaman? ile ilgili etiketler Miraç Kandili Kandil Berat Kandili Üç Aylar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.