Kanal İstanbul için alternatif finansman modeli hazırlığı: Amaç, genel bütçeden harcama yapmamak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu amaçlarının projeyi genel bütçeden haracama yapmadan tamamlamak oluğunu söyledi. Öte yandan Bakan Karaismailoğlu Çukurova Havalimanı'nın önümüzdeki yıl hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği ile bir araya geldi, gündeminde Kanal İstanbul projesi vardı. Proje için alternatif finans modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

"Burada bizim en büyük önceliğimiz, yapı maliyetinin genel bütçeye hiç yük getirmemesi. Dünyanın en önemli altyapı firmalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor."

ÇUKUROVA HAVALİMANI ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETE GİRECEK

TRT Haber'de yer alan habere göre, Bakan Karaismailoğlu, inşaatı devam eden havalimanlarıyla ilgili de konuştu, Çukurova Havalimanı'nın önümüzdeki yıl hizmete gireceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, "Çukurova Havalimanı yıllardır konuşulan kangren olmuş bir işti. Onu da düzene soktuk. 2022’nin aralık ayında Çukurova Havalimanı'nı da Türkiye’nin hizmetine sunacağız. Peşinden Yozgat, Artvin havalimanları gelecek." dedi. 

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTINDA SONA DOĞRU

Bakan Karaismailoğlu, demir yolu projelerinin de artacağını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonra demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girmiş bulunmaktayız. Demir yolu yatırımları biraz daha yükselecek, 2023’te yüzde 60’lara çıkacak. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattını da hizmete alacağız."

"BÜTÇE, PROJE GELİRLERİYLE OLUŞACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, kendi gelirleriyle projelerini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi ve tarih verdi.

"2040 yılına geldiğimizde Türkiye’nin 4 en büyük yatırım bütçesine sahip Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı artık genel bütçeden 1 kuruş dahi almadan yaptığı projelerle kendisine gelir getiren, kendi bütçesini, kendi projeleriyle üreten bir kurum haline gelecek."

Kanal İstanbul için alternatif finansman modeli hazırlığı: Amaç, genel bütçeden harcama yapmamak ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Adil Karaismailoğlu çukurova havalimanı ankara-sivas hızlı tren hattı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.