Kanada'daki aşı karşıtı protestolarda tedirgin eden gelişme: Silahlı grupların bağlantısı var mı?

Kanada'ki aşı karşıtı protestolar özellikle hükümet karşıtı grupların da devreye girmesiyle büyüdü. Polis ekiplerinin düzenlediği bir operasyonda ortaya çıkanlar protestolarla ilgili tedirginliğin artmasına neden oldu. ABD sınırına yakın bir kasabada düzenlenen operasyonda aşırı sağcı bir gruba ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Öte yandan Kanada hükümeti, protestolara silahlı grupların da dahil olma ihtimali konusunda kuşkuların arttığına dikkat çekti.

Kanada'da kamyon şoförlerinin başlattığı aşı karşıtı protestolar farklı grupların da devreye girmesiyle ülke genelindeki birçok noktaya yayıldı. Özellikle başkent Ottawa'da on binlerce kişi sokaklara çıkarken, şehrin çevresi araçlarla ablukaya alındı. Öte yandan bazı protestocular ABD sınırına açılan bir köprüyü kapatmış ancak polis ekiplerinin müdahalesi ile yeniden açıldı.

POLİS EKİPLERİNİN OPERASYONUNDA TEDİRGİN EDEN AYRINTI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekiplerinin protestoculara yönelik düzenlediği operasyonda tedirgin eden bir ayrıntı çıktı. Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Marco Medicino, ABD sınırındaki gösterilere yönelik düzenlenen bir operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Medicino, aşırı sağcı bir grubun Coutts kentinde bazı polis memurlarına ve sivillere yönelik silahlı saldırı girişiminde bulunmaya hazırlandığını söyledi. Öte yandan Medicino bazı aşırı sağcı isimlerle Ottawa'daki aşı karşıtı protestolarına liderlik edenler arasında güçlü bağlar bulunduğuna dikkat çekti.

Kanada'daki aşı karşıtı protestolarda tedirgin eden gelişme: Silahlı grupların bağlantısı var mı?

Kanada'daki aşı karşıtı protestolar özellikle hükümet karşıtı grupların da devreye girmesiyle ülke çapına yayılmıştı. ABD sınırına yakın noktada gerçeklen operasyonda ortaya çıkan ayrıntı, protestolara aşırı sağcı grupların da dahil olduğuna yönelik kuşkuların artmasına neden oldu.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Medicino, operasyonun hangi aşırı sağcı gruba yönelik olduğu bilgisini vermezken, "Organize, çevik, bilgili ve gücün haklı çıkardığı aşırılıkçı bir ideoloji tarafından yönlendirilen bir gruptan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanada'daki aşı karşıtı protestolarda tedirgin eden gelişme: Silahlı grupların bağlantısı var mı? - Resim : 2

SİLAHLI BİR EYLEMLE BAĞLANTILARI ÇIKMADI

Ülkedeki aşırı sağcı hareketleri inceleyen Kanada Anti Nefret Ağı, operasyonun düzenlendiği grup hakkında bazı bilgiler verdi. Twitter'dan paylaşılan bilgilerde, Ortaya çıkan fotoğraflarda görülen sizde bir flamanın Diagolon ülkesinin bayrağı ve aynı adı taşıyan bir “neo-faşist” ve milis hareketinin amblemi olduğunu söyledi.

Grup herhangi bir şiddetle bağlantılı değil, ancak araştırmacılar, üyelerin ateşli silahlarla poz verdiği bir dizi toplantının “milis ağı” haline geldiğini gösterdiğini söylüyor. Söz konusu grubun Telegram'daki yazışmalarında Ottawa'daki protestoları destekleyen paylaşımları dikkat çekti.

GRUBUN LİDERİ ESKİ ASKER ÇIKTI

Aşırı sağ karşıtı araştırmacılar söz konusu grubun liderinin daha önce Afganistan'da görev yapmış eski bir asker olduğunu söyledi. Grubun lideri olan Jeremy MacKenzie, geçtiğimiz nisan ayında yaptığı bir canlı yayında "Parlamento binasına gidelim ve orayı yakalım" demişti. MacKenzie, Ocak ayı sonlarında Nova Scotia'daki memleketinde silah suçlamasıyla tutuklandı ve yargılanmayı beklerken serbest bırakıldı.

Kanada'daki aşı karşıtı protestolarda tedirgin eden gelişme: Silahlı grupların bağlantısı var mı? - Resim : 3

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Kanada'daki aşı karşıtı protestolarda tedirgin eden gelişme: Silahlı grupların bağlantısı var mı? ile ilgili etiketler Kanada protesto silah polis Operasyon aşı karşıtı aşırı sağcı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.