Kadın sporcuların maruz kaldığı büyük istismar zinciri ortaya çıktı: Erotik sitelere o fotoğrafları koydu

ABD'de kadın vücut geliştirme sporcularının maruz kaldığı büyük taciz ve istismar zinciri ortaya çıktı. Kariyerlerini büyütmek ve önemli yarışmaları kazanmak isteyen sporcuların çıplak fotoğraf çektirmeye zorlandığı ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraflar ise para karşılığı erotik sitelerde yayınlandı. Öte yandan yarışmalardaki jüri üyelerinin kadın sporculara yarışmaları kazanmaları vaadi ile ahlaksız teklif yaptıkları gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kadın sporcuların maruz kaldıkları cinsel taciz ve istismarlarla alakalı yeni bir skandal ortaya çıktı. ABD'de kadın vücut geliştirme sporcularının yarışmaları kazanmaları vaadiyle çıplak fotoğraflarının çekildiği ve bunların erotik sitelerde yayınlandığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan skandalın odağındaki isim ise birçok önemli yarışmada söz sahibi olan bir isim çıktı.

Washington Post gazetesinin haberine göre ABD'de kadın vücut geliştirme sporcuları büyük bir istismar zincirinin içinde yer alıyor. Önemli yarışmaların organizatörleri ve jürilerinin kadın sporcuları yarışmaları kazanmaları ve profesyonelliğe geçiş vaadiyle kandırıyorlar.

BABASI BÜTÜN BÜYÜK ORGANİZASYONLARIN BAŞINDA

Kadın sporcuları istismar zincirinin odağında ise Uluslararası Vücut Geliştirme Federasyonu ve Fitness Pro Ligi Başkanı Jim Manion'ın oğlu J.M. Manion bulunuyor. Babası birçok önemli organizasyonun başında olan Manion, babasına göre farklı bir kariyer tercihi yaptı. Manion, kadın sporcuların fotoğraflarını çekerek erotik sitelerde para karşılığı yayınlıyor. Manion'n çok sayıda site kurup bir süre sonra bunları kapattığı öğrenildi. Cinsel istismar iddialarının odağında olan Manion'ın elde ettiği gelir ise belirsizliğini koruyor. Manion'ın çektiği fotoğrafların sayısının 30 bini bulduğu belirtiliyor.

Vücut geliştirme dünyasının en prestijli yarışmalarından Olimpia'yı 2008 yılında figür kategorisinde kazanan Jenn Gates, Manion'ın çıplak fotoğraf talebini reddetti. Yarışmayı kazandıktan sonra çok sayıda derginin kapağında yer alan ve sponsorluk gelirleri elde eden Gates, fotoğraflarının kendisinden habersiz bir şekilde Manion'ın erotik sitelerinde yer aldığını öğrendi. Washington Post'un araştırması ile durumdan haberdar olan Gates şaşkınlığını gizleyemedi.

SÖMÜRÜ DÜZENİN TEMELİ KAZANMA HIRSINA DAYANIYOR

Kadın sporcuların maruz kaldığı sömürü düzeni yarışmaları kazanarak düzenli finansal gelir elde etme isteğine dayanıyor. Kadın sporcuların savunmasız durumlarından faydalanan jüriler, organizatörler ve farklı yetkililer tarafından istismara uğruyor. Bazı kadın sporcuların yarışmaları kazanmalarından geçen yolun 'jürileri memnun etmek' ve çıplak fotoğraf çektirmekten geçtiğine inanmaları durumun ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor.

Kaliforniya, Santa Clara County'de eski bir şerif yardımcısı olan Mandy Henderson kadınların maruz kaldığı sömürü düzenini. anlattı. Henderson, kadınların profesyonel yarışmalara katılabilmek için çıplak fotoğraflarının çekilmesini kabul ettiklerini söyledi.

Profesyonel hayata uzun süre geçemeyen bir sporcu, bunun nedenini sorguladığında ise bir jürinin kendisine 'Çünkü odama gelmedin' dediğini anlattı. Çıplak fotoğraflarının çekilmesini kabul eden ve ismini vermek istemeyen bir sporcu ise yaşadığı deneyimin korkunç olduğunun altını çizdi.

Eski bir sporcu olan Aly Garcia çıplak fotoğraflarının çekilmesini reddetti ve yıllarca jüri üyelerinin ahlaksız tekliflerini savuşturmaya çalıştı. Yarışmaları kazanmasını sağlayacak kişilerle birlikte olmadan yükselemeyeceğini anlayan Garcia 2017 yılında sporu bıraktı.

J.M. MANİON'IN İŞARET ETTİĞİ SPORCULAR LEHİNE PUANLAR DEĞİŞİYOR

ABD basınında patlayan büyük skandalın odağında yer alan J.M. Manion'ın yarışmaları nasıl etkilediği ortaya çıktı. Daha önce büyük yarışmalarda görev alan iki yetkili, jüri üyelerinin puanları Manion'ın işaret ettiği sporcular lehine değiştirildiğini anlattı.

Vücut geliştirme dünyasının en prestijli yarışmalarından Olimpia'da bir dönem baş jüri olan ve Manion'ın eski yakın arkadaşlarından Jim Rockell, yarışma jürilerinden John Tuman'ın kendisini sıralamalar konusunda azarladığını anlattı. Rockell, Tuman'ın kendisine "Dördüncü ya da beşinci sıraya aldığın kızların kim olduğunu biliyor musun? O, J.M'in kızlarından biri" diyerek sıralamayı değiştirmesini istediğini söyledi. Rockell, yaşanan tartışamaya rağmen sıralamaları değiştirmediğini sözlerine ekledi. Öte yandan bir süre önce Tuman'ın kadın sporcularla ilişki yaşadığına dair kanıtlar ortaya çıkmıştı.

Cinsel istismar iddialarının odağında olan J.M. Manion konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Manion'ın babası Jim Manion ise bir kriz yönetim şirket aracılığı ile yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sporu büyütme çabalarımızın bir parçası olarak, tüm yarışmacılar için etkinlikleri ve fırsatları genişlettik, kadın sporcular için ödülleri büyüttük ve rakiplerimizin bir etkinlik veya deneyimleriyle ilgili endişelerini dile getirmeleri için iletişimlerini geliştirdik. Öne çıkan tüm endişeleri azami özen, endişe ve zamanında ele alıyoruz."

 

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Kadın sporcuların maruz kaldığı büyük istismar zinciri ortaya çıktı: Erotik sitelere o fotoğrafları koydu ile ilgili etiketler kadın cinsel taciz cinsel istismar
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.