İtalyanların favori mantısı“Ravioli” lezzetiyle büyülüyor! Orijinal Ravioli iç harcı ve püf noktaları…

İtalyan mantısı Ravioli İtalyanlara özgü lezzetli bir mantı tarifidir. İçerisinde kıyma yerine et, sebze ve peynir kullanılabilir. Klasik Kayseri mantısından daha pratik yapım aşamasına sahip olan Raviolinin damak çatlatan lezzetini tarifi inceleyerek deneyebilirsiniz.

Ravioli oldukça lezzetli ve italyanların en popüler yemeğidir. Onun bunca popüler oluşu içerisinde kullanılan çeşitli malzemelerin ağızda bıraktığı lezzetli tattır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan Ravioli için malzemeler ve yapılışı aşağıda listelendi.

İTALYAN MANTISI RAVİOLİ MALZEMELERİ

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı irmik unu
  • Üç buçuk su bardağı un

İç Harcı İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru soğan (1 adet)
  • Sarımsak (iki diş)
  • Orta yağlı kıyma (200 gram)
  • Bir yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri İçin:

  • Bir tutam maydanoz ince kıyılmış
  • Göz kararı karabiber

İTALYAN MANTISI RAVİOLİ YAPILIŞI

İtalyanların favori mantısı“Ravioli” lezzetiyle büyülüyor! Orijinal Ravioli iç harcı ve püf noktaları…

Ravioli yapımına başlamadan önce uygun oranda hamurun hazırlanması gerekir. Bunun için bir kabın içerisine irmik unu, un ve tuz alınır. Karıştırılır. Üzerine yumurta eklenir. Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam ettirilir.

30 dakika boyunca dinlenebilmesi için üzeri streç filmle kaplandıktan sonra köşeyi kaldırılır. Buzdolabında bekletilir.

Hamur buzdolabında beklerken iç malzemeler hazırlanmaya başlanır. Kuru soğan ve sarımsak rondodan geçirilerek püre haline getirilir. Eğer ronda bulunmuyorsa küp halinde küçük şekilde doğranır ve ardından sıvı yağ ile tavada kavrulur.

Malzemenin üzerine kıyma, tuz ve karabiber eklenir. Pişirmeye devam edilir. Son olarak karabiber eklenir ve köşeye alınır.

HAMURLAR AÇILIYOR!

Dolaptan çıkarılan hamur iki eşit parçaya ayrılır. Mutfak tezgahı üzeri unlandıktan sonra ilk beze alınarak merdane yardımı ile açılmaya başlanır.

Burada püf nokta yufkadan bir miktar daha kalın olmasıdır. Açılan hamurdan uzun bir dikdörtgen elde edilir. Soğuyan harçlı karışım burada kullanılacaktır.

Hamur kare kare kesilir. İç harcın bir miktarı tatlı kaşığı yardımı ile hazırlanan karelerin orta kısmına yerleştirilir. 8 çarpı 8 santim olacak şekilde kareler kesilmelidir. Uç kısımları bir fırça yardımıyla su ile ıslatıldıktan sonra diğer kısmın üzerine getirilerek hamur kapatılır.

Aynı işlem tüm bezelere uygulanır. Son olarak derin bir tencerenin yarısına kadar su konulur. Hazırlanan mantı 7 ile 10 dakika arasında haşlanır. Haşlanan mantı süzgeç yardımı ile alınarak servis tabağında ikrama hazır hale getirilir.

İtalyanların favori mantısı“Ravioli” lezzetiyle büyülüyor! Orijinal Ravioli iç harcı ve püf noktaları… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.