İsviçre'de asgari ücret ne kadar? İsviçre ev, araba, alkol, yakıt ve et fiyatları...

Refah düzeyinin yüksekliği ve enflasyon oranının düşüklüğü ile adından söz ettiren ülkelerin başında gelen İsviçre'de asgari ücretin ne kadar olduğu merak konusu. Avrupa ülkelerindeki asgari ücret tutarlarının araştıran vatandaşlar için İsviçre ilk sıralarda yer alıyor. Peki, İsviçre'de asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

2023 yılına girmemize kısa bir süre kala Avrupa ülkelerinde asgari ücret tutarlarının ne kadar olduğu büyük bir heyecanla araştırılıyor. Bu ülkelerden biri de, en düşük enflasyon oranına sahip olan İsviçre. Peki, İsviçre'de asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

İsviçre'de asgari ücret ne kadar? İsviçre ev, araba, alkol, yakıt ve et fiyatları...

İSVİÇRE'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

2021 yılında İsviçre'de bir oylama gerçekleştirildi. Bu oylama sonucunda İsviçre’de saatlik asgari ücret 23 İsviçre frangına (yaklaşık 206 TL), aylık asgari ücret de 4 bin İsviçre frangına (yaklaşık 36 bin TL) yükseltildi. 2022 yılı için yapılan basın açıklamasında ise, geçtiğimiz sene açıklanan ücretlere yüzde 2,8 zam uygulandı. Bu hamleden sonra İsviçre asgari ücreti 4600 frank oldu. Bu ücret Türkiye'de 67 bin TL civarında bir ücrete tekabül ediyor.

İSVİÇRE'DE KİRA FİYATLARI

İsviçre'de kira fiyatları bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genellikle, 2-3 bin İsviçre frangı arasındadır. 

İSVİÇRE'DE ET (YİYECEK) FİYATLARI

İsviçre'de et (yiyecek) fiyatları yerlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak, genel fiyat ortalamaları şu şekildedir:

1 litre süt 1.5 Frank

500 gram ekmek 2.75 Frank

1 kg peynir 23 Frank

1 kg kırmızı et 50 Frank

1 Kg domates 4 Frank

İSVİÇRE'DE YAKIT FİYATLARI

Benzinde, bu dönemde İsviçre için ortalama değer 1.65 İsviçre frangı oldu. 06-Eylül-2021'te 1.60 (İsviçre frangı) en az ve 22-Kasım-2021'de 1.71 (İsviçre frangı) en fazla tutara ulaştı. 

İSVİÇRE'DE ALKOL FİYATLARI 

İsviçre'de bira fiyatları 2-5 İsviçre frangı arasında değişmektedir. Diğer taraftan, orta sınıf bir şişe şarap 15 İsviçre frangı arasında satılmaktadır.

İSVİÇRE'DE ARABA FİYATLARI 

İsviçre'de araba fiyatları 20 bin İsviçre frangından 150 bin İsviçre frangına kadar çıkabilmektedir. İsviçre'de ikini el 2021 Hyundai aracı 50 bin İsvire frangına alabilmeniz mümkün. 

İsviçre'de asgari ücret ne kadar? İsviçre ev, araba, alkol, yakıt ve et fiyatları... ile ilgili etiketler İsviçre asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.