İstanbulkart’ta yeni dönem! Ücretsiz ulaşım için 1 Ocak 2023'e kişiselleştirme kadar şart

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart sahipleri için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni dönem başlayacak. Kişiselleştirilmeyen İstanbul kartı kullananlar bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak. İşte detaylar…

İstanbulkart’ta yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor. 

İstanbulkart’ta yeni dönem! Ücretsiz ulaşım için 1 Ocak 2023'e kişiselleştirme kadar şart

İSTANBULKART'INIZI AY SONUNA KADAR KİŞİSELLEŞTİRİN

İstanbul'daki metro, metrobüs, İETT, tramway ve vapur gibi toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkartların bu ay sonuna kadar kişiselleştirilmesi gerekiyor. İstanbul'da toplam 22 milyon aktif İstanbulkart bulunuyor. Bunların ise 3 milyonu henüz kişiselleştirilmemiş durumda.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME İÇİN BURAYA TIKLAYIN

İstanbulkart kişiselleştirme ekranına gitmek için yukarda verdiğimiz linke tıklayın. Kişiselleştirme ekranı açıldığında önünüze aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir ekran gelecek.

İstanbulkart’ta yeni dönem! Ücretsiz ulaşım için 1 Ocak 2023'e kişiselleştirme kadar şart - Resim : 2

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRİLMESİ NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden İstanbulkart kişiselleştirme yapmak çok basit. TC numaranızı, adınızı soyadınızı, kullandığınız İstanbulkart'ın ön yüzünde yer alan kart numarasını, cep telefonunuzu ve mailinizi gireceksiniz. En altta yer alan doğrulama kodunu girmeyi unutmayın. Sayfanın finalinde yer alan aydınlatma verileri kutusunu da onaylayıp kaydet tuşuna basacaksınız. Cep telefonunuza onay kodu gelecek. Onu girdiğinizde işleminiz bitiyor. 

KİŞİSELLEŞTİRİLMEYEN İSTANBULKART KULLANILMAYACAK MI?

Kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar, 1 Ocak tarihinden itibaren yine toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Ancak bu kartlara sahip kişiler, aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’ta yapılabilecek. Öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü gibi özel statüdeki İstanbulkartlar, mevcut haklardan faydalanmaya devam edecek. Yolcuların 1 Ocak sonrası mağduriyet yaşamaması için İstanbulkart internet sitesi üzerinden işlemleri yapması gerekiyor.

 

İstanbulkart’ta yeni dönem! Ücretsiz ulaşım için 1 Ocak 2023'e kişiselleştirme kadar şart ile ilgili etiketler İstanbul İstanbulkart
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.