İstanbul'da yarın okullar tatil mi 7 şubat? İstanbul'da okullar kaç gün tatil oldu?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan tatil açıklaması geldi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları İstanbul'u etkisi altına aldı. Bu çerçevede, 7 Şubat tarihinde de okulların tatil olup olmayacağı büyük bir merakla araştırılıyordu. Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil mi 7 şubat? İstanbul'da okullar kaç gün tatil oldu? Ayrıntılar haberimizde...

İstanbul'da okullarla ilgili beklenen açıklama Vali Ali Yerlikaya'dan geldi. İstanbul’da okullar tatil mi, sorunun cevabı, İstanbul’da yaşayan milyonlarca öğrenci ve ailesinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Tunceli, Muğla, Batman, Muş, Bitlis, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Bingöl ve Kahramanmaraş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerine yarın ara verilecek. Normal şartlarda yarıyıl tatili dönüşünde İstanbul’da bulunan okullarda ders zilinin çalması bekleniyordu. Ancak yoğun kar yağışı ve fırtına beklentisiyle gözler İstanbul Valiliği’nin alacağı karara çevrildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuyla ilgili görüşmelerini sürdürüyor.

İstanbul'da  yarın okullar tatil mi 7 şubat? İstanbul'da okullar kaç gün tatil oldu?

Meteoroloji İstanbul’da beklenen kar yağışı öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini artırması bekleniyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat 18.00’dan sonra İstanbul’da etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı sebebiyle motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

İSTANBUL'DA OKULLAR KAÇ GÜN TATİL OLDU?

Okullarda son durum ise veliler ve İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündemine yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda yarıyıl tatili 23 Ocak Pazartesi günü başladı. Sömestr tatili olarak da bilinen 15 tatil normal şartlarda 6 Şubat Pazartesi günü okulların açılmasıyla son buluyordu. Ancak Pazartesi sabah saatlerine kadar İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. Özellikle Avrupa yakası ile şehrin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Bunun yanı sıra kuvvetli rüzgar ile birlikte kar yağışının tipiye dönmesi bekleniyor.

BAKAN AÇIKLADI: TÜM TÜRKİYE'DE OKULLAR 1 HAFTA TATİL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin yoğun bir şekilde hissedildiği 10 il; Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adıyaman'da okulların 1 hafta tatil edildiğini duyurdu. Oktay açıklamasında, "1 haftalık okullar tatil ama sonrasıyla alakalı Bakanımızla değerlendireceğiz ve ilan edeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den de tatil açıklaması geldi. Bakan Özer açıklamasında; "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

İstanbul'da yarın okullar tatil mi 7 şubat? İstanbul'da okullar kaç gün tatil oldu? ile ilgili etiketler İstanbul Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.