İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler

İstanbul’un Anadolu yakası ile Avrupa yakası piknik alanları pandemiden sonraki dönemde yasaklarında bitmesi ile vatandaşlarca hafta sonlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Piknik alanlarında mangal keyfi yapmak isteyenlerde İstanbul mangal yapılacak yerler keşfine çıkıyor.

Yaz aylarının başlaması ve pandemi döneminde normalleşme sürecine girilmesi sonrasında piknik alanlarında mangal yasağının kaldırılması hafta sonunda İstanbullular için özlenen hadiselerden birisi haline geldi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Avrupa yakası ve Anadolu yakasında piknik alanları ve mangal yapılacak yerleri yakından takibe başladı.

İSTANBUL AVRUPA YAKASINDAKİ EN İYİ 4 PİKNİK ALANI

Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

Adından da anlaşılacağı üzere ünlü şairlerimizden Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan bu tabiat harikası yer, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır. Sadece pik alanı olarak değil doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, doğa temalı şenlikler ve günübirlik kullanım için ideal yerlerden birisi olan bu mesire yerinde Otopark Alanı, Etkinlik Alanı, Piknik Alanları, WC, Mescit, Çocuk Oyun Alanı, Kameriyeler de bulunmaktadır.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler

Belgrad Ormanı

İstanbul denildiği zaman akla gelen ilk yerler arasında Belgrad Ormanı vardır. En çok tercih edilen piknik alanlarından olan Belgrad Ormanı, 6 kilometrelik yürüyüş alanı ve koşu parkuru ile dikkat çeker. İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Belgrad Ormanı, gölet ve dereleri ile de ünlüdür.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 2

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

İstanbul’un Eyüp ilçesinde yer alan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Karanlıkdere ve kolları ile beslendiğinden adeta bir cenneti andırmaktadır. Alan içerisinde meşe ve gürgen ağalarını görmek mümkündür. Bisiklet Sporu, Piknik, Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık ve Günübirlik kullanım için ideal olan bu mesire alanında Çeşme, Otopark Alanı, Etkinlik Alanı, Büfe, Piknik Alanları, WC, Mescit bulunmaktadır. Göktürk Göleti Tabiat Parkı giriş ücreti 8 TL’dir.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 3

Parkorman Tabiat Parkı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Parkorman Tabiat Parkı, konser ve festivallerin düzenlendiği muhteşem mekanlar arasındadır. İstanbul’un şehir merkezine yakın olan bu alanda aktivite olarak doğa temalı şenlikler düzenlenmektedir. İçerisinde Otopark Alanı, Etkinlik Alanı, Kameriyeler, İdari Hizmet Binası, Tematik Bahçeler ve Giriş Kontrol Noktası yer alan Parkorman Tabiat Parkı’na giriş ücreti 8 TL’dir.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 4

İSTANBUL ANADOLU YAKASINDAKİ EN İYİ 5 PİKNİK ALANI

Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

Beykoz sahil bölgesine 5 km uzaklıkta bulunan bu ormanlık alan erken saatlerde gelenler için mucizevi doğa olaylarını da beraberinde getirir. Ahşap masalarında çoğunlukta olduğu bu mesire alanında ailenizle beraber hafta sonunda güzel bir piknik yapabilirsiniz.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 5

Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

Adalar’da vazgeçilmez yerler arasında olan Büyükada Dilburnu Mesire Alanı, piknik aktivitesi ile beraber size denize girme şansı da sunar. Yalnız Marmara Denizi’nde musilaj tehdidi olduğundan dikkatli olmakta yarar vardır.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 6

Aydos Mesire Yeri

İstanbul’un kalabalığından uzaklaşmak adına cennetten bir parça olan Aydos Ormanı; Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ile çevrelenmiş bir alanda yer almaktadır. Aydos tepesinde yer alan kalede ve Aydos Orman Gölü’nde güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Ormanlık alan içerisinde yer alan Oba Çadırı, misafirlerine piknik alanı, semaverle çay servisi, restoran alanı, açık büfe kahvaltı servisi, nargile servisi, mangal servisi, at turu, spor kanallarının yayını ve çocuk oyun parkı hizmetleri sunar. Bunların yanında göl kenarındaki mesire alanlarında rahatlıkla dinlenebilirsiniz. Dilerseniz kendi mangalınızı yapabilir ya da göl kenarındaki kendin pişir kendin ye mekanından yararlanabilirsiniz.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 7

Ballı Kayalar

Gebze’de yer alan Ballı Kayalar, Tavşanlı Köyü’nde yer almaktadır. Ballı Kayalar Tabiat Parkı, aslında daha çok kaya tırmanışı sevenler için idealdir. Ancak dere kıyısında yer alan piknik alanları hafta sonu keyfi için oldukça idealdir.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 8

Fenerbahçe Parkı

Anadolu yakası dendiği zaman akla gelen yerler arasında zirvede bulunan Fenerbahçe Parkı, İstanbul’un Kadıköy ilçesindedir. Deniz manzarasına karşı adeta şehir pikniği yapabileceğiniz bu park içerisinde hafta sonunuzu keyiflendirebilirsiniz.

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler - Resim : 9

İSTANBUL MANGAL YAPILACAK YERLER

- Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi – Ataşehir
- Caddebostan Sahili – Suadiye
- Belgrad Ormanları – Sarıyer
- Ayvat Bendi Tabit Parkı – Kemerburgaz
- Kaymakdonduran Ormanı – Beykoz
- Taşdelen Mesire Alanı – Çekmeköy
- Dilburnu Mesire Alanı – Büyükada
- Fenerbahçe Parkı – Kadıköy
- Bakllı Kayalar – Gebze
- Emirgan Korusu – Emirgan
- Yıldız Parkı Piknik Alanı – Beşiktaş

 

İstanbul piknik alanları! Anadolu ve Avrupa yakası mangal yapılacak yerler ile ilgili etiketler İstanbul piknik alanları mangal yapılacak yerler istanbul piknik alanları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.