İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Adım adım telefondan akbile para yükleme!

Kart içerisinde ne kadar bakiye olduğunun duraklar haricinde görülememesi İstanbulkart sahiplerinin yaşadığı en büyük problemlerden biriydi. Artık İstanbulkart uygulamasıyla vatandaşlar, cep telefonlarına indirdikleri 'İstanbulkart' uygulamasıyla kartlarındaki bakiyeyi görebilmenin yanı sıra, sisteme tanımlı kredi veya banka kartlarıyla dolum işlemini de gerçekleştirebiliyor. Peki, İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Koronavirüs kapsamında uygulanan yasakların hafifletilmesinin ardından okulların açılmasına karar verilirken bazı iş yerleri de çalışanlarının ofisten çalışmasına karar verdi. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında yoğunluk olması bekleniyor. İstanbul'da toplu taşıma araçlarına kullanabilmek için ise, HES kodunun tanımlı olduğu 'İstanbulkart' sahibi olmanız gerekiyor. 'İstanbulkart' para dolumları durakların yanı sıra artık mobil uygulama üzerinden de yapılabiliyor. Peki, İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Adım adım telefondan akbile para yükleme!

İstanbulkart online dolum işlemleri sadece https://ıstanbulkart.istanbul adresi "Online İşlemler" linkinden girilen https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden yapılmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi BELBİM AŞ’nin yeni hizmeti, “İstanbulkart Mobil” şimdi cepte!

BELBİM AŞ 24.12.2015 tarihinde “Elektronik Para Kuruluşu Lisansı” almış olup, faaliyet alanını değiştirerek finans sektöründe hizmet vermeye başlamıştır. Bu bağlamda BELBİM AŞ, istanbulkart’ı bir ulaşım kartı olmanın da ötesine taşıyarak, alışverişte de kullanılabilecek bir Elektronik Para Kartına dönüştürmüştür.

ELEKTRONİK PARA KARTI

İstanbulkart’ın “toplu ulaşım kartı”ndan şehrin “elektronik para kartı” niteliğinde bir ödeme aracı haline gelmesi ile ulaşımda kullanılan yenilikçi teknolojiler ve sağlanan konfor, istanbulkart mobil uygulaması ile şehrin tüm mecralarında kullanılabilir hale gelecektir.

Hâlihazırda toplu ulaşımın dışında, İspark otoparkları, iTaksi’ler, şehir plaj ve tuvaletleri, şehir bisikletlerinde istanbulkart ile ödeme yapılabilirken, çok kısa bir süre içerisinde büfe, market gibi noktalardan yapılan alışverişlerin yanı sıra, fatura ödemelerinde de istanbulkart kullanılabilir hale gelecektir. Yenilikçi bir teknoloji olması, gün geçtikçe yeni imkânlar sunması ve sağladığı kolaylıklar ile istanbulkart, kullanıcılar için ilgi odağı haline gelmiştir.

Kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen istanbulkart mobil uygulaması ile Finansal Teknoloji (FinTech) altyapısı kullanılarak, dijital dönüşüm konusunda bir adım daha atılmıştır. Ödeme sistemlerindeki dijitalleşmenin sağladığı avantajlar ile istanbulkart, hâlihazırdaki 16 milyon kullanıcısının gözde ödeme aracı olmayı hedeflemektedir. Tamamen yerli ve milli yazılım ile finansal teknoloji altyapısının kullanıldığı istanbulkart mobil uygulaması kullanıcılarına kolay, hızlı ve güvenli ödeme olanağı sunmaktadır.

İSTANBULKART UYGULAMASIYLA ONLİNE DOLUM İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle İOS veya Android işletim sistemine sahip cep telefonunuzdan 'İstanbulkart' uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.

Sisteme Üye olduktan sonra 'Mobil Pin'iniz aracılığıyla sisteme giriş yapmanız gerekiyor. 

İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Adım adım telefondan akbile para yükleme! - Resim : 2

Ardından açılan ekranda 'Para Yükle (TL) sekmesine tıklayarak yüklemek istediğiniz tutarı tıklayıp banka veya kredi kartınızla ödemenizi tamamlayabilirsiniz. Ancak, kartınıza online sistem üzerinden yüklediğiniz parayı kullanabilmeniz için otobüs ödeme cihazı veya akbil dolum cihazlarına kartınızı okutarak tanımlama yapmanız gerekmektedir. 

İstanbulkart online dolum işlemi nasıl yapılır? Adım adım telefondan akbile para yükleme! ile ilgili etiketler İETT istanbulkart iett mobil Akbil Akbil dolum
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.