İstanbul halkına beklenmeyen zam haberi! Otopark ücretleri yüzde 60 arttı! 28 TL'ye yükselti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden beklenmeyen bir zam haberi geldi. Yapılan açıklamalara göre İSPARK otopark ücretlerinin arttığı öğrenildi. İşte İstanbul otopark ücretlerine dair detaylar…

Her ay olduğu gibi aralık ayında da toplanan İstanbul Büİstanbul halkına beklenmeyen zam haberi! Otopark ücretleri yüzde 60 arttı! 28 TL'ye yükselti!yükşehir Belediyesi Meclisi, dördüncü oturumu Meclis 1’inci Başkanvekili Abidin Okul başkanlığında bir araya geldi. Saraçhane’de bulunan belediye binasında düzenlenen toplantıda, İstanbul halkını şaşkına çeviren bir konu gündeme geldi.

Yeni yıla doğru adım adım yaklaşılırken 2023 yılı bütçelerini görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İSPARK otopark ücretlerine ilişkin yeni bir karar aldı. Toplantı kapsamında alınan ve 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan zamlı yeni tarife, kamuoyu ile paylaşıldı.

ÖNCE YÜZDE 100 ZAM İSTENDİ!

 

Sene sonuna doğru yaklaşıldığı şu günlerde kamu kurum ve kuruluşlarından 2023 yılı bütçelerine ilişkin yeni kararlar gelirken aralık ayının dördüncü oturumunu gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi de İSPARK otopark ücretlerine ilişkin zam mevzusunu masaya yatırdı. Edinilen bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapılmasını istediği öğrenildi. 

MECLİS ÜYELERİ NİHAİ ZAM KARARINI VERDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aralık ayı dördüncü oturum toplantısında görüşülen İSPARK 2023 otopark zammı mevzusuna ilişkin yüzde 100’lük artış talebini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, meclis tarafından geri çevrildi. Aralarında görüşen meclis üyeleri, 2023 İSPARK otopark ücretlerinin yüzde 60 oranında zamlanmasına karar verdi.

1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan yüzde 60 zamlı yeni tarifeye göre Ümraniye, Tuzla, Zeytinburnu, Sarıyer, Pendik, Maltepe, Kağıthane, Kartal, Güngören, Eyüpsultan, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beykoz, Bakırköy, Ataşehir, Üsküdar, Şişli, Kadıköy, Fatih, Beyoğlu ve Beşiktaş’ta araçlar için 1 saate kadar olan park ücreti 17,50 TL’den 28 TL’ye yükseldi.

Yüzde 60 zamlı yeni otopark tarifesine göre Şile, Sultanbeyli, Sultangazi, Silivri, Sancaktepe, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Esenler, Çekmeköy, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy ve Adalar’da araçlar için 1 saate kadar olan park ücreti, 12, 50 TL’den 20 TL’ye yükseltildi.

Yeni tarife kapsamında İSPARK taksi duraklarında ise giriş çıkış ücretlerinin 5,50 TL’den 8 TL’ye, taksilerin bir gün beklemesi durumunda ödenen ücretin ise 21 TL’den 33 TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

İstanbul halkına beklenmeyen zam haberi! Otopark ücretleri yüzde 60 arttı! 28 TL'ye yükselti! ile ilgili etiketler İSPARK zam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.