İsrail'de ortalığı karıştıran iddia: Eski Mossad şefi devlet sırlarını sevgilisine anlattı

Mossad'ın eski şefi Yossi Kohen'in ilişki yaşadığı bir kadına devlet sırlarını paylaştığı iddiası ortalığı karıştırdı. Kohen'in Mossad konusunda çok şey anlattığı belirtilirken iddialara yanıt veren Kohen böyle bir şey olmadığını söyledi.

İsrail'in istihbarat birimi Mossad'ın eski şefi Yossi Kohen için çıkan bir iddia ortalığı karıştırdı. İsrail basınında çıkan haberlere göre Kohen, ilişki yaşadığı bir uçuş görevlisi kadınla devlet sırlarını paylaştı. Ortaya çıkan haberlere göre Kohen, 2018 yılının sonlarından itibaren uçuş görevlisi evli bir kadınla ilişki yaşamaya başladı. Kohen'in ilişki yaşadığı kadına yaptığı gizli operasyonlar ve seyahatler hakkında kendini övdü.

Kohen'in ilişki yaşadığı kadının kocası konuyla ilgili açıklamalar yaptı. İsrail'de finans çevrelerinde tanınmış bir kişi olan ve ismi açıklanmayan kişi Kohen'in Mossad konusunda çok şey anlattığını belirterek, "O bir geveze. Bana Mossad'ın tanınmış tanınmış bir Arap liderinin doktorunun peşinden ayrılmadığını söyledi" şeklinde konuştu. Kohen'in ilişki yaşadığı kadının kocası, eski Mossad şefinin göreve geldikten 10 gün sonra bazı üst düzey görevlileri kovduğunu 'övünerek' anlattığını sözlerine ekledi.

KOHEN İDDİALARI REDDETTİ

Mossad'ın eski şefi Yossi Kohen hakkında çıkan skandal iddialara yanıt verdi. Kohen içbir güvenlik sırrını veya paylaşmaması gereken herhangi bir bilgiyi asla paylaşmadığını söyledi. Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 24 Mayıs'ta Kohen'in yerine Mossad'ın başkanlığına David Barnea'nın getirildiğini duyurmuştu.

İsrail'de ortalığı karıştıran iddia: Eski Mossad şefi devlet sırlarını sevgilisine anlattı ile ilgili etiketler MOSSAD Kadın yossi kohen ilişki devlet sırrı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.