İsrail askerleri tarafından öldürülen Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile için resmi tören düzenlendi

Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'ndaki olayları takip ettiği sırada İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Al-Jazeera televizyonunun muhabiri Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile için Ramallah kentindeki Filistin Devlet Başkanlığı binasında cenaze töreni düzenlendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Aljazeera`nın Filistinli kadın gazetecisi Şirin Ebu Akile için düzenlenen resmi törende, gazetecinin ölümünden "tamamen" İsrail`i sorumlu tutarak, olayı Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taşıyacaklarını söyledi. 

 Ebu Akile`nin naaşı, Ramallah`taki hastaneden Filistin yönetiminin merkezi Mukataa`ya getirildi. Binlerce Filistinli Ebu Akile`nin naaşını taşıyan konvoyun geçtiği yollarda bekledi.

Mukataa`da düzenlenen törende konuşan Abbas, şu ifadeleri kullandı:

İsrail askerleri tarafından öldürülen Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile için resmi tören düzenlendi

"Filistin, Kudüs ve özgür dünya şehidi, Filistin kadını, Filistin`in gazetecilik sembolü Şirin Ebu Akile`ye saygılarımızı sunmak için buradayız. Şirin, davasını savunmak ve Filistin halkının davasını savunmak için hayatını kaybetti. Şirin, mahkumların, Filistinlilerin, kampta yaşayanların, darbedilen, hırsızlığa uğrayanların sıkıntılarını duyuran dürüst bir ulusal sesti."

 Şirin`in ölümünden "tamamen" İsrail işgal makamlarını sorumlu tutan Abbas, "Ebu Akile`nin öldürülmesi soruşturmasına İsrail`in dahil olmasını kesinlikle reddediyoruz çünkü bu suçu işleyen İsrail. Suçluları cezalandırmak için UCM`ye gideceğiz." dedi.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile için resmi tören düzenlendi - Resim : 2

Abbas, "Filistin`in evladı" diye tanımladığı Ebu Akile`nin ailesine, meslektaşlarına, Aljazeera`ya başsağlığı dileyerek gazeteci için Filistin Devlet Başkanlığı "Kudüs Yıldızı Nişanı" verileceğini belirtti.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile için resmi tören düzenlendi - Resim : 3

Ebu Akile`nin cenazesini taşıyan konvoy Ramallah`tan, İsrail`in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs arasına ördüğü Ayrım Duvarı`ndaki Kalandiya kontrol noktasına doğru hareket etti.

Binlerce Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs`e taşınan Ebu Akile`nin naaşını karşılamak için ellerinde Filistin bayraklarıyla yolda bekledi.

İsrail askerleri tarafından öldürülen Aljazeera muhabiri Şirin Ebu Akile için resmi tören düzenlendi ile ilgili etiketler İsrail asker Şirin Ebu Akile
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.