İslam ve Türkiye düşmanı Charlie Hebdo'dan yeni skandal! İbrahim Kalın'dan sert tepki: Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre doğru yoldayız

İslam ve Türkiye düşmanlığıyla bilinen ve sık sık yayınladığı nefret içerikleriyle tanınan Fransız dergi Charlie Hebdo bir skandala daha imza attı. Derginin yayınladığı çirkin kapağa tepkiler çığ gibi büyüyor.

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo, yine İslam ve Türkiye düşmanlığını skandal bir kapak ile gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karikatürize edilmiş fotoğrafını manşetine taşıyan dergi “Ancak kaderimiz bizi ondan kurtarır” sözlerini kullandı. Bu derginin kirli siciline eklenen son provokasyonu oldu.

İBRAHİM KALIN'DAN TEPKİ

Fransız derginin skandal kapağına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan tepki geldi. Kalın Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.

DAHA ÖNCE DFEPREM VE HZ. MUHAMMED İLE ALAY ETMİŞLERDİ

Fransız dergi daha önce de sayısız skandala imza atmıştı. Bunlar arasında Türkiye'de yaşanan depremle dalga geçtikleri ve Hz. Muhammed'i 'ifade özgürlüğü' kisvesi altında hedef aldıkları karikatürler de yer alıyor.

Hz.Muhammed’e (SAV) ve Müslümanlara hakaret etmişti. 2005 ve 2006 yılında hakaret içerikli görseller yayınlayan dergi, dini değerleri ve ahlaki normları hiçe saymıştı. Tepkilere aldırış etmeyen dergi, 19 Eylül 2012’de Hz. Muhammed’e hakaret içeren yeni karikatürler yayımlamıştı. 2013’teki bir sayısında ise Hz. Muhammed’in hayatını çizgi roman şeklinde resmeden dergi, büyük tepki toplamıştı. 2020 yılında ise yine Hz. Muhammed’i konu eden hakaret içeren karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo, karikatürde provokatif ifadelere yer vermişti.

İslam ve Türkiye düşmanı Charlie Hebdo'dan yeni skandal! İbrahim Kalın'dan sert tepki: Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre doğru yoldayız ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Fransız Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.