Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı...

Irak'ta son zamanlara garip şeyler oluyor. Bunun son örneği Bağdat'ta yaşandı. Başbakan Kazimi, İran destekli Haşti Şabi milislerinin karargahını ziyaret ettikten bir gün sonra, Suudi Arabistan'a ait uydu TV kanalının Bağdat'taki bürosu basıldı. Suudi Arabistan, baskın emrinin Başbakan Kazimi tarafından verildiğini iddia ederken, saldırganların üniformalarını çıkaran Haşdi Şabi milisleri olduğunu ileri sürdü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Irak’ta 10 Mayıs’ta başlayan gösteriler, koronavirüs nedeni ile yavaşlatılırken, Suudi Arabistan’ın uydu kanalı MBC'nin Bağdat ofisi bir grup tarafından basıldı.

SALDIRI MBC'NİN EBU MEHDİ MÜHENDİS'İ TERÖRİST GÖSTERMESİNDAN SONRA YAŞANDI

MBC geçtiğimiz günlerde, Amerika'nın, İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile birlikte füze atarak öldürdüğü Haşti Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'i, “terörist” olarak göstermişti.

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı...

Saldırının bunun ardından yaşanması, ayrıca baskını yapan kişilerin ellerinde Ebu Mehdi Mühendis'in posterleri ve Irak bayraklarının bulunması nedeniyle olayın arkasında Haşdi Şabi'nin olduğu yorumlarına yol açtı. 

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı... - Resim : 2

TV ÇALIŞANLARI BASKINDA BÜYÜK KORKU YAŞADI!

TV çalışanları korku dolu anlar yaşadıkları saldırıyı ”ellerinde Ebu Mehdi Mühendis'in posterleri ve Irak bayrağının yanı sıra, çeşitli protesto yazıları vardı. Ve adeta gözleri dönmüştü.” sözleri ile anlattılar.

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı... - Resim : 3

TV BİNASINI HARABEYE ÇEVİRDİLER!

Baskında, tv kanalında bulunanlara dokunulmadığı, ancak tüm yayın cihazlarının kırıldığı ve binada büyük hasar olduğu belirtildi.

Kalabalık grubun baskın öncesinde olduğu gibi, sonrasında da, öldürülen Mühendis için, çeşitli sloganlar attıkları gözlendi.

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı... - Resim : 4

BASKIN EL KAZİMİ’NİN ZİYARETİ SONRASI GERÇEKLEŞTİ!

MBC'nin Bağdat ofisinin basılması, Suudi Arabistan’da öfkeyle karşılanarak kınandı.
Yorumlarda, baskının Irak'ın yeni Başbakanı El Kazimi’nin, Haşti Şabi Karargahını ziyaretinden bir gün sonra gerçekleşmesine dikkat çekildi. Suudi Arabistan kaynaklı, resmi olmayan açıklamalarda, baskıncıların, üniformalarını çıkaran, Haşti Şabi askerleri olduğu ileri sürüldü.

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı... - Resim : 5

AMERİKA FÜZE İLE ÖLDÜRMÜŞTÜ!

Suudi Arabistan’a ait uydu kanalının, terörist olarak gösterdiği Ebu Mehdi Mühendis, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’un emri ile 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı'na düzenlenen füze saldırısında, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile beraber öldürülmüştü..

Irak'ta neler oluyor? S. Arabistan'a ait TV'nin bürosu basıldı... ile ilgili etiketler Kasım Süleymani Irak Bağdat Suudi Arabistan haşdi şabi tv kanalı mbc baskın
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.