İngiltere Kraliyet Ailesinin kaderini Atatürk ve Kurtuluş Savaşı nasıl değiştirdi? İşte o hikaye

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi sonrası oğlu Charles kral oldu. Kraliyet ailesinin kaderiyle ilgili bir hikaye yeniden gündeme geldi. Şu anki Kraliyet ailesinin kaderini Atatürk ve Kurtuluş Savaşı değiştirdi. İşte o hikaye...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth İskoçya'da hayatını kaybetti. 96 yaşında hayatını kaybeden Elizabeth'ten sonra tahta oğlu Prens Charles geçti. Charles, Kral 3. Charles adıyla anılacak. Kral 3. Charles'ın kraliyet ailesiyle ilgili çok ilginç bir hikaye yeniden gündem oldu. Kraliyet ailesinin kaderini Atatürk ve Kurtuluş savaşı değiştirdi.

Kral 3. Charles'ın dedesi ve Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Phillip'in babası Andrew, Yunanistan Kralı'nın kardeşiydi. Prens Andrew, oğlu Phillip doğduğunda Haymana'da Atatürk'e karşı savaşıyordu. Savaşı kaybeden Andrew yargılanıp idama mahkum oldu ancak İngiltere'nin araya girmesi ile birlikte cazası iptal edilerek İngiltere'ye döndü. Böylece Prens Phillip'in kraliyet ailesine gireceği yolculuk başladı.

Ceyhun İrgil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Kraliçe Elizabeth öldü, bugün kral olan oğlu Prens Charles'ın bu krallığını ve kraliyet ailesinin varlığını Atatürk'e borçlu olduğunu biliyor muydunuz?

Peki, bu nasıl oldu? Öykü Anadolu'nun Yunan işgali ile başlıyor. Yeni kralın dedesi Sakarya Savaşında komutandı. Bugün kral olan Charles dedesi, Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Phillip'in babası Andrew Yunanistan Kralı'nın kardeşiydi. Prens Phillip, 1921’de Korfu Adası’nda doğduğunda, dede Prens Andrew, Haymana’da Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanı olduğu Türk ordusuyla savaşıyordu. 1922'de Atatürk savaşı kazanınca Yunanistan'da yargılandı, ölüm cezasına çarpıtıldı. İngilizlerin araya girmesiyle ailesiyle birlikte ülkeyi terk etti. İngiliz zırhlısında bir portakal kasasında yolculuk eden Philip’in #Kraliçe’nin eşi olacağı yolculuk böyle başladı.

Charles'ın babası Prens Philip 2.Dünya Savaşı'nda İngiliz ordusuna katıldı ve ardından savaş kahramanı bir prens olarak Elizabeth ile evlendi. Kraliçe bugün 96 yaşında öldü ve çocukları Charles bugün kral oldu. Kraliyet ailesinin kaderini Atatürk ve Kurtuluş Savaşı değiştirdi."

İngiltere Kraliyet Ailesinin kaderini Atatürk ve Kurtuluş Savaşı nasıl değiştirdi? İşte o hikaye ile ilgili etiketler İngiltere Yunanistan Atatürk 2. elizabeth prens philip kurtuluş savaşı Kral 3. Charles kraliyet ailesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.