İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi?

14 Mayıs seçimlerinde pek çok ünlü isim milletvekili adayı olarak gösterildi. İlyas Salman da 14 Mayıs genel seçimlerinde milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Bu çerçevede, İlyas Salman'ın yaşamı, hangi partiden aday olduğu ve milletvekili seçilip seçilmediği merakla araştırılıyor. Peki, İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi? İlyas Salman hangi partiden aday oldu?

Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28'inci döneminin 600 yeni milletvekilinin belirlendiği genel seçimler için oy sayımı sürüyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, gelecek dönem milletvekilliği yapacak olan ve TBMM'ye giremeyen ünlü isimler de belli oldu. Bu çerçevede, İlyas Salman'ın yaşamı, hangi partiden aday olduğu ve milletvekili seçilip seçilmediği merakla araştırılıyor. Peki, İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi? İlyas Salman hangi partiden aday oldu?

İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi?

İLYAS SALMAN KİMDİR?

İlyas Salman Malatya'da doğmuştur. Nüfus cüzdanında doğum tarihi 14 Ocak 1954 olarak yazmaktadır, ancak Salman, 3-4 yıl önceden doğduğunu söylemektedir. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri nedeniyle halk tarafından Kürt olarak kabul edilmiştir. Fakat Salman, 2007 yılında kendi kitabında ele aldığı bu konuda, Alevi - Türkmen bir aileden gelen bir Ateist olduğunu belirtmiştir.

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun olan Salman, Ankara Devlet Konservatuvarı'nı son sınıfta bırakmıştır ve oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başlamıştır. Uzun yıllar sinema hayatında köylü tiplemeleri ile tanınmıştır. Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri vardır. Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitap çıkarmıştır.

İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi? - Resim : 2

İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi üyesidir. Türksolu dergisinde yazılar yazmıştır. Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği'nin kuruluşunda yapılan ortak açıklamaya aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı akademisyen, sanatçı, gazeteci, hukukçu, siyasetçi gibi isimlerin bulunduğu 226 isimle birlikte imzasının yer aldığı metne imzasını atmıştır.

31 Mart 2023 tarihinde İlyas Salman, "Söz veriyorum: Sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" diyerek Türkiye Komünist Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

İLYAS SALMAN HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

İlyas Salman, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul'dan aday olmuştur.

İLYAS SALMAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

TKP, İstanbul'dan milletvekili çıkaramadı ve bu durumda İlyas Salman da TBMM'ye girmeye hak kazanamadı.

İlyas Salman kimdir? Milletvekili seçildi mi? ile ilgili etiketler milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.