İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden, caz sanatçısı Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin oğlu Bora Gencer, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Ajda Pekkan, Nilgün Belgün gibi ünlü isimler İlham Gencer'in vefat haberiyle derin bir üzüntü duydu ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla Gencer' e veda etti.

Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Babasının vefatıyla büyük üzüntü yaşayan Bora Gencer "Kalp masajı yaptım ama kurtaramadık" dedi.

ACI HABERİ BÖYLE DUYURDU

Oğlu Bora Gencer, babasının vefatını sosyal medya hesabından "Babam, Türkiye'nin babası, benim canım varlığımın sebebi. Dünya iyisi insan, adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer'i kaybettik. Büyük üzüntü içindeyiz. Çok uğraştık, çok emek verdik. Keşke elimizden daha fazlası gelebilseydi." ifadeleriyle duyurdu.

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti

CENAZE PROGRAMI

İlham Gencer'in, cenazesi yarın uçakla İstanbul'a getirilecek. Gencer, cuma günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

''ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERMİŞTİK''

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer'in şarkıcı oğlu Bora Gencer, babasını kaybettiğinden dolayı üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2 yıllık bir süre içerisinde uğraştık. Kız arkadaşım Ahu Atmacanın ve ailesinin çok büyük emekleri oldu. Ona ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Çok büyük mücadele vermiştik. Hem karakter olarak hem de vücut olarak sağlam bir insandı. Beklemiyorduk, bugün maalesef ani oldu. Evde fenalaşmış, ben geldiğimde kalp masajı yaptım babama. Uğraştım, daha sonra ambulans geldi. Hastaneye gittiler ve orada da uğraştılar ama babamı maalesef kaybettik."

''SENİN BABAN MÜTHİŞ BİR İNSANDI''

Babasının çok seveni olduğunu belirten Bora Gencer, "Telefonum hiç durmadı. Türkiye'de Atatürkçü, milliyetçi ve karakteri inanılmaz sağlam bir insandı. Babamın gece kulübünden bir beyefendi beni birkaç yıl evvel Beşiktaş'ta çevirdi. Ajda Pekkan gibi isimleri sahneye çıkarmış bir kulüp. 'İlham ağabey sayesinde hepimiz ev sahibi olduk' dedi. 'Senin baban müthiş bir insandı' dedi. Bu bana yeter. Piyano çalarak, şarkı söyleyerek bunu yapmış bir insan." dedi.

İşte ünlü isimlerin İlham Gencer' vedası...

AJDA PEKKAN

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, Bozkurt İlham Gencer'in vefatının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 2

Ajda Pekkan, "Canım ustam, çok değerli hocam, ilk sahnemin duayeni Sevgili İlham Gencer, ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu." ifadeleriyle İlham Gencer'e veda etti.

NİLGÜN BELGÜN

Kızım Merve'nin dedesi çok sevdiğim eski kayınpederim müzik adamı İlham Gencer'i kaybettik.Çok üzgünüm çok. Mekanı cennet olsun. Kızım Merve'nin biricik dedesi müzik adamı usta İlham Gencer aramızdan ayrıldı.Işıklar içinde uyusun ruhu şad olsun.

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 3

FATİH ERKOÇ

Müzik dünyamızın efsane isimlerinden çok değerli ağabeyim İlham Gencer'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Sevgili ağabeyim Gencer'e allahtan rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum.

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 4

KEREM GÖRSEV

''Değerli büyüğümüz caz piyanist ve vokalist İlham Gencer vefat etmiş.(ortada) solunda Muvaffak Falay efsane trumpetçi 3 sene önce vefat etmişti. Bu fotoğraf Pera Palas otelinde İlhan ağabeyi dinlemeye gittiğimde 2012 yılından. Yaşayan bir tarih aramızdan ayrıldı, binlerce parçalık repertuarı binlerce anıları ile...huzur içinde uyu İlhan ağabey 1988-89 yıllarında beraber işlere gitmiştik.''

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 5

ÜMİT BESEN

''Çok değerli üstadımızı kaybettik. Üzgünüz...''

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 6

TARIK SEZER

''Sevgili İlham Gencer huzurla uyu...''

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 7

FEDON

"Saygıdeğer ağabeyim, büyük müzik adamı, 1962'de Osmanbey Çatı kulüpte bize hoşgeldin dediğin günü hatırlıyor ve bugüne dek bir kardeşin olarak kalmanın gururunu yaşıyorum. Ruhun şad olsun, parıltı içinde yat. Yerin dolmaz."

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 8

KUBAT

''Bir öğle vaktinde, kahve eşliğinde büyük ustanın piyano performansını dinlemekteyken...birden beni fark etti ve ''Kubat beni kırmaz, bir Ayrılık söyler ''dedi

Hay hay üstadım dedim ve...İyi ki

Sanat camiamızın, sevenlerinin ve yakın ailesinin başı sağ olsun. Mekanın cennet, devrin daim olsun...''

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 9

AYŞEGÜL ALDİNÇ

"İlham Gencer'i kaybetmişiz. 100 yaşını görebilmek özellikli bir durum. Fakat ondan da öte emekli olmanın yalnızca bir fiil olduğunun hissinde olmamanın, çalışmanın insanı hayata nasıl bağladığının canlı örneğiydi. Yaşın sayıdan ibaret olduğunun da… Eski eşi süper Ayten Alpman ve yakınlarda yitirdiğimiz kızı, çok eski dostum Ayşe Gencer'le buluşmuş olduğunun tesellisiyle… Allah her birine rahmet eylesin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun…"

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti - Resim : 10

İlham Gencer'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu! Ünlü isimler caz müzisyenine böyle veda etti ile ilgili etiketler İlham Gencer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.