İki farklı PowerPoint sunumu nasıl birleştirilir?

PowerPoint, toplantı ve ders sunumları hazırlamak amacıyla en çok kullanılan Microsoft Office programlarından biridir. PowerPoint ile ilgili en çok araştırılan konulardan biri de iki farklı sunumun nasıl birleştirileceği yönünde. Peki, İki farklı PowerPoint sunumu nasıl birleştirilir? Ayrıntılar haberimizde...

Microsoft PowerPoint, Microsoft firması tarafından hazırlanmış bir sunu tasarlama ve düzenleme yazılımıdır. PowerPoint yazılımı, Microsoft Office paketiyle birlikte satılmaktadır. PowerPoint ile ilgili en çok araştırılan konulardan biri de iki farklı sunumun nasıl birleştirileceği yönünde. Peki, İki farklı PowerPoint sunumu nasıl birleştirilir? Detaylar haberimizde... 

İki farklı PowerPoint sunumu nasıl birleştirilir?

İKİ FARKLI POWERPOİNT SUNUMU NASIL BİRLEŞTİRİLİR?

PowerPoint, özellikle okul ve iş dünyasında sıkça kullanılan bir programdır. PowerPoint’te sunu hazırlarken birçok web sitesi, kitaplar ve ansiklopedilerden faydalanılır. Bu kaynakların dışında önceden hazırlanmış ve kaydedilmiş PowerPoint sunularındaki bilgilerin kullanılması mümkündür.

Her slaytın hazırlanması ve özelleştirmesi uzun sürdüğü için önceden hazırlanmış PowerPoint sunularını kullanmak oldukça avantajlı bir seçenektir. Hazırlanan mevcut sunuma başka bir içeriği eklemek için slayt birleştirme yöntemi kullanılır.

PowerPoint slaytı birleştirme işlemi şu şekilde gerçekleşir:

-Öncelikli olarak üzerine slayt birleştirmek istenilen PowerPoint dosyası açılır.

-Açılan PowerPoint sunusunun üst kısmında yer alan paneldeki “Giriş” başlığına tıklanır.

-Giriş başlığının altındaki seçenekler arasında yer alan yeni slayta tıklanır.

-Yeni slayt seçeneğine tıklandığında sıralanan seçenekler arasından alt kısımda yer alan “Slaytları Yeniden Kullan” a gidilir.

-Slaytları yeniden kullan seçeneğine tıkladıktan sonra bir pencere açılır. Bu pencere mevcut -PowerPoint sunusuna birleştirmek üzere programın otomatik önerdiği, önceden hazırlanmış sunuları çıkarır. Önerilen seçeneklerden herhangi biri kullanılacaksa içerik seçin kutucuğuna tıklanır.

-Önerilen PowerPoint sunuları dışında bir slayt birleştirmesi yapmak için açılan pencerenin alt kısmında yer alan “Gözat” seçeneğine tıklanır. Gözat seçeneği cihazda yer alan daha önce hazırlanmış PowerPoint sunuları arasından tercih yapmaya yarar.

-Önerilen seçenekler ya da cihazdaki sunular arasından tercih yapıldıktan sonra biçimlendirme ayarı yapılır. Biçimlendirme seçeneklerinde mevcut sununun orijinal ayarlarını (tema, yazı stili, punto, geçişler, tasarımlar vb.) muhafaza etmek için slaytları yeniden kullan menüsünün altındaki kaynak biçimlendirmeyi kullan seçeneğine tıklanır. Kaynak biçimlendirmeyi kullan seçeneği birleştirilen sununun özelliklerini korur.

-Bütün bir sunu yerine slayt sayfalarını tek tek eklemek için ise slayt ekle seçeneğine tıklanır. Bu seçenek hedef PowerPoint sunusundaki sayfaların tek tek seçilmesi ve çıkarılmasını sağlar.

 

İki farklı PowerPoint sunumu nasıl birleştirilir? ile ilgili etiketler powerpoint sunum microsoft office
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.