İhtiyaç sahibi ailelere 7.200 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte Aile Destek Programı başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmaya devam ediyor... Bu kapsamda Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık 50-600 TL arasında olmak üzere yıllık toplam 5.400-7.200 TL ödeme yapılacak. İşte Aile Destek Programı başvurusu! Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların kapsamı genişletildi. Bu çerçevede Aile Destek Programı çerçevesinde yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. İşte Aile Destek Programı'na dair tüm detayları:

İhtiyaç sahibi ailelere 7.200 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte Aile Destek Programı başvurusu

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 7.200 TL'YE KADAR ÖDEME YAPILACAK: AİLE DESTEK PROGRAMI KAPSAMI NEDİR?

-İhtiyaç sahibi hanelere 15 milyar TL’lik destek paketi.

-Mevcut sosyal yardımlardan faydalananların yanı sıra şuan faydalanmayan ihtiyaç sahipleri de bu yeni programdan faydalanabilecek.

-4 milyon hanenin faydalanması bekleniyor.

-Destek ödemesi aylık 450 - 600 TL arasında hanelerin gelir durumuna göre değişkenlik gösterecek. Yıllık 5.400 TL – 7.200 TL.

-Destek 12 ay boyunca süreli ve düzenli aylık verilecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve 4 milyon hanenin yararlanacağı Aile Desteği Programı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

ÇALIŞAN VE EMEKLİLER BAŞVURABİLECEK 

Bilindiği üzere, hanenin gelir durumuna göre aylık 450 ile 600 TL olmak üzere yıllık toplamda 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira arasında yapılacak desteğin başvuruları 27 Haziran'da başlamıştı. Sosyal medyadan konu hakkında bir açıklama yapan Bakan Yanık, programa çalışanlar ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini söyledi.

AİLE DESTEK PROGRAMI'NA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden ve SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı)’lerden yapılabilir.

 

 

İhtiyaç sahibi ailelere 7.200 TL sosyal yardım parası veriliyor! İşte Aile Destek Programı başvurusu ile ilgili etiketler Aile Desteği Programı derya yanık aile ve sosyal hizmetler bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.