İstanbul Sözleşmesi'nden "grup seks" çıkarımına tepkiler var!

İstanbul Sözleşmesi tartışmalarını bağlamından çıkaran bir açıklama da İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak'tan geldi. Sözleşmenin fuhşa teşvik ettiğini söyleyen Şenocak, 36. maddenin "grup seksle" ilgili olduğunu savundu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan ise sözleşmenin o maddesini paylaşarak "Şu üç maddeyi okuyorum, bir daha okuyorum, bir daha okuyorum bir 'fuhşa teşvik' görmüyorum." ifadelerini kullandı.

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tepki çeken ifadeler kullandı.

Kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi amacıyla hazırlanan sözleşmede, kastedilmeyen bazı ifadeleri, varmış gibi sunan Şenocak'a sosyal medyada tepki yağdı.

'TOPLU HALDE FUHUŞ YAPILABİLİR'

YouTube kanalı üzerinden yaptığı paylaşımda boşanmaların nedeninin İstanbul Sözleşmesi olduğunu savunan Şenocak, sözleşmenin cinsel şiddet eylemlerini önlemeyi öngören 36. maddesini okuyarak, “Toplu halde fuhuş yapılabilir, zina yapılabilir; ama rızasız olursa o zaman problem” dedi.

 YENİ ŞAFAK YAZARINDAN CEVAP

Şenocak'ın bahsettiği 36. maddeyi sosyal medya hesabından paylaşan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "İstanbul Sözleşmesi'ne karşı ya da sözleşmeden yana olmak değil mesele... Şu üç maddeyi okuyorum, bir daha okuyorum, bir daha okuyorum bir 'fuhşa teşvik' görmüyorum. Cinsel şiddet eylemlerine engel olma iddiasında hukuki tanımlar görüyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçarslan sözleşmeye karşı olunsa bile bunu 'gerçeği bükmeden' yapmanın yollarını arayalım ki hakikat bir inci gibi ortaya çıksın' çağrısında bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nden "grup seks" çıkarımına tepkiler var!

ŞENOCAK'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Şenocak'ın sözlerine ilişkin avukatı Rıdvan Kılıç'tan yazılı bir açıklama geldi.

Twitter'dan "Türk aile yapısına ve toplum ahlâkına birçok yönden aykırı olan İst. Sözleşmesi hakkında Sn. İhsan ŞENOCAK tarafından yapılan tespit ve eleştirilere dair açıklamamızdır." notuyla paylaşılan açıklamada aynı iddialar yinelendi.

Şenocak'ın ifadelerinin 'tenkid' olduğunun vurgulandığı açıklamada, sözleşmenin yol açabileceği vahamete dikkat çekmek istendiği ve toplumun uyarıldığı ifade edildi.

İşte o açıklama:

İstanbul Sözleşmesi'nden "grup seks" çıkarımına tepkiler var! - Resim : 2

İstanbul Sözleşmesi'nden "grup seks" çıkarımına tepkiler var! ile ilgili etiketler İsmail Kılıçarslan Fuhuş ihsan şenocak İstanbul sözleşmesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.