İdlib’de neler oluyor? TSK'ya yönelik saldırıların arkasındaki gizemli örgütün şifreleri!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, 3 askerimizin şehit olduğu İdlib sahasında yaşanan son gelişmeler, Gara'da sözde HPG dış ilişkiler sorumlusu 'Cevher' kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci'nin MİT-TSK ortak operasyonuyla etkisiz hale getirilmesi, ABD'nin Mazlum Kobani'ye daveti ve Yunanistan'ın savaş uçağı sayısını artırmasının perde arkası konuşuldu.

İdlib’de neler oluyor? TSK'ya yönelik saldırıların arkasındaki gizemli örgütün şifreleri!

"MİT VE TSK'DAN NOKTA ATIŞI OPERASYON DENİLDİĞİNDE TÜM ŞİFRE BURADA SAKLI"

Metehan Demir, "En kritik ifade MİT ve TSK'nın ortak operasyonu olması. Önceden evlet birimleri arasında tam koordinasyon yoktu. En değerli bilgiler operasyona çevirilebilir değerli istihbarat kapsamında hayata geçirilemiyordu. MİT ve TSK'dan ortak operasyon denildiğinde tüm şifre burada saklı. Harekat merkezlerinde her birinden temsilcilerin olduğu, saniyeler içinde koordinasyonun sağlandığı, dakikalar içinde İHA-SİHA savaş uçaklarının kaldırıldığı, operasyon noktasında sivil unsurların bulunmadığı noktalara harekat gerçekleştirildi. Saniyeler ve dakikalar içinde gerçekleşen İHA-SİHA'ların operasyonel hale gelmesi hareketlilği, gelen bilgilerin doğrudan doğru noktada teröristlerin etkisiz hale getirmesi muhteşem bir koordinasyon ve tecrübedir. Bu bir başarıdır. Burada kritik nokta, her bir renklendirilmiş kategorideki listede bulunan terör örgütünün lider kadrosuyla ilgili ayrı ayrı kurulan ekipler var. Bu ekipler doğru zamanda operasyonu gerçekleştiriyor.

İdlib’de neler oluyor? TSK'ya yönelik saldırıların arkasındaki gizemli örgütün şifreleri! - Resim : 2

"İDLİB ARTIK GRİ ALANLARIN ÇOĞALDIĞI, BELİRSİZLİĞİN ARTTIĞI, ESRARENGİZ OLAYLARIN ARTACAĞI VE SALDIRILARIN YAŞANACAĞI BİR HALE GELEBİLİR"

İdlib'deki saldırı 47. Komando Tugay Komutanlığı Sorumluluk Sahası komandoların etkin olduğu bir alan. İdlib'in sonbahara doğru daha karanlık ve gergin bir ortama sürükleneceği endişesi vardı. Orada aktörler arasında yollar ayrılmaya başladı. İdlib artık gri alanların çoğaldığı, belirsizliğin arttığı, esrarengiz olayların artacağı ve Türkiye'ye yönelik saldırıların yaşanacağı bir hale gelebilir. Yüzlerce ne olduğunu bilmediğimiz hareketlilik var. Bu kadar teröristin silahları nereden geliyor? Bu tip, kimin yaptığı belli olmayan saldırılar girdabına girersek en tehlikeli tuzağa düşmüş oluruz. Bölgede 30'dan fazla yabancı servis ve irili ufaklı örgütler, 250 civarında da çeteler bulunuyor. Bazıları taşeron, bazıları da kaos olursa işi götürüyor. Düzensizlik her türlü işlerine geliyor. İstikrar ve barış istemiyorlar. Rusya'nın keyfi yerinde. Türkiye dimdik duruyor, pozisyonunu bozmuyor. Rusya ile ESAD arasına bazı al-ver dengeleri var. Lazkiye'de iki üsleri var, keyfi yerinde. Burayı bırakmazlar." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

İdlib’de neler oluyor? TSK'ya yönelik saldırıların arkasındaki gizemli örgütün şifreleri! ile ilgili etiketler Metehan Demir İdlib Şehit metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.