Hürriyet yazarı Selvi'den Kılıçdaroğlu'na: E hani helalleşiyorduk Kemal Bey?

Geçtiğimiz günlerde helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki yükselişe ilişkin düzenlediği basın toplantısında AK Parti'yi ve seçmenini hedef aldı. "Bunlar gayri millidir. Destekleyenler de gayri millidir" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den tepki geldi. Selvi, CHP liderine "E hani helalleşiyorduk Kemal Bey. Ne bu iş? Memleketin yarısını gayri milli ilan ederek mi helalleşeceğiz?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutarsız açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyuran CHP lideri, kendi partisi de dahil olmak üzere pek çok kesimden tepki aldı.

CHP lideri, yaşanan gelişmelerin ardından daha helalleşemeden AK Parti'yi ve seçmenini hedef aldı. Döviz kurundaki yükselişe ilişkin düzenlediği basın toplantısında AK Parti'yi ve seçmeni için skandal ifadeler kullanan Kulıçdaroğlu, "Bunlar gayri millidir. Destekleyenler de gayri millidir" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son yazısında CHP liderinin birbirinden çelişkili açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun helalleşme kararına dikkat çeken Selvi, "Memleketin yarısını gayri milli ilan ederek mi helalleşeceğiz?" diye sordu.

SELVİ: KILIÇDAROĞLU 'HELALLEŞECEĞİM' DEYİNCE HEYECANLANMIŞTIM

Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum" açıklamasının ardından heyecanlandığını söyleyen Selvi, "28 Şubat mağdurlarından girip Sivas ve Maraş olaylarından hayatını kaybedenlerle helalleşme isteğini saygıyla karşıladım." dedi.

"Hatta kendimi öyle kaptırmışım ki Kılıçdaroğlu’nun tehdit ettiği kesimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerini bile unutmaya hazırdım. Yeter ki bu helalleşme samimi olsun." diye ekleyen Selvi, Kılıçdaroğlu'nun "gayri milli" çıkışına dikkat çekti.

"E HANİ HELALLEŞİYORDUK KEMAL BEY?"

Selvi sözlerine şöyle devam etti;

Kılıçdaroğlu döviz artışının olduğu gün çıktı bir açıklama yaptı. “Türk lirasının değerini koruyamayan kişiye milliyetçidir denemez zaten. Bunlar gayri millidir. Açık ve net söylüyorum, gayri millidir bunlar” dedi. Hadi bunu siyaseten söylenmiş bir söz olarak kabul edelim. Ama Kılıçdaroğlu orada durmadı. “Destekleyenler de gayri millidir” dedi.

İktidarı destekleyen, Cumhur İttifakı’na oy veren vatandaşların sayısı 24 Haziran 2018 seçimlerine göre 26 milyon 800 bin seçmene ulaşıyor. Yüzde 50 artı 1 dikkate alındığında Türkiye’nin yarısından bir fazlası demektir.

E hani helalleşiyorduk Kemal Bey. Ne bu iş? Memleketin yarısını gayri milli ilan ederek mi helalleşeceğiz?

Hürriyet yazarı Selvi'den Kılıçdaroğlu'na: E hani helalleşiyorduk Kemal Bey? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Abdulkadir Selvi CHP AK Parti seçmen helalleşme yolculuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.