Hollandalı araştırmacı, terör örgütü PKK tehditlerine rağmen araştırmalarına devam edecek

Terör örgütü PKK/YPG'nin gerçek yüzünü "After the Rain: Families Seeking Justice" belgeseliyle gösteren Hollandalı araştırmacı Rena Netjes, PKK terör örgütünün Suriye'deki baskısını ifşa ettiği için hedef teröristlerin hedefi haline geldi. PKK'dan korkmadığını belirten gazeteci PKK'nın kirli yüzünü dökmeye devam edeceğini söyledi.

Terör örgütü PKK/YPG'nin karanlık yüzünü "After the Rain: Families Seeking Justice" belgeseliyle ortaya koyan Hollandalı araştırmacı Rena Netjes, PKK terör örgütünün Suriye'deki baskısını ifşa ettiği için hedef alınmasına rağmen araştırmalarını sürdürecek.

İstanbul'da 2 Aralık'ta evinden ayrılmak üzereyken e-postayla iki ölüm tehdidi aldığını ifade eden Netjes, açıklamalarda bulundu.

Netjes, PKK/YPG'nin Suriye'deki varlığının yanı sıra işgal ettiği bölgelerde yaşananlara yönelik baskıcı politikalar üzerine, insanların kaçırılması ve muhaliflerin evden zorla alınması üzerine araştırmalar yürüttüğünü aktardı.

56 yaşındaki gazeteci, "PKK tarafından sınır dışı edilen ve Suriye sınırından Türkiye'ye geçen insanlarla görüştüm. Neden kaçtıklarını Arapça sordum. Bunun sebebinin Rus güçleri veya Esed rejimi olduğunu söyleyeceklerini düşündüm. Ama sürpriz bir şekilde, kadınlar YPG'nin evlerini ele geçirdiğini söylüyorlardı, bu benim için bir başlangıç noktası oldu." dedi.

Hollandalı araştırmacı, terör örgütü PKK tehditlerine rağmen araştırmalarına devam edecek ile ilgili etiketler PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.