Halis Karataş'ın 'ata binmeme' kararının altında ne var?

Her gün yüz binlerce insanın, on milyonlarca lira para yatırarak oynadığı at yarışları yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta SuperHaber'in dile getirdiği son dönemdeki 'en büyük devirli ikramiye' ödüllü yarışta meydana gelen sürprizlerin ardından dün de ünlü jokey Halis Karataş'ın bindiği atı yumruklaması büyük tepki topladı. Elde edilen özel bilgilere göre, hipodromlardaki yarışlarda at sahipleri, jokeylere baskı yaparak hile yapıyorlar. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin en ünlü jokeylerinden olan ve yaklaşık 6 bin yarış ile 6 kez Gazi Koşusu'nu kazanan Halis Karataş, zor günler yaşıyor.

Ünlü jokey Karataş, geçen hafta Ankara’da girdiği ve kesin favori olduğu 3 yarışı da kaybetmişti.

SuperHaber, Türkiye’nin, 6 milyon 544 bin 943 TL ile en çok ikramiyesinin toplandığı ve dağıtıldığı Ankara Yarışları'ndaki bu durumu, medyada duyuran ilk ve tek yayın kuruluşu olmuştu.

HALİS KARATAŞ: BİR SÜRE ATLARA BİNMEYECEĞİM!

Ünlü jokey Halis Karataş, bu yaşananların ardından dün de İstanbul’daki yarışta, bindiği “Ars Man” adlı yarış atını yumruklamış ve çok büyük tepki almıştı.

Kamuoyundan özür dileyen Karataş, sosyal medya hesabından bir süre atlara binmeyeceğini ve bu sürede de bu davranışının nedenini çözmeye çalışacağını açıklamıştı.

“KARATAŞ GAZİ KOŞUSU'NA KATILMASIN” ÇAĞRISI!

Ünlü jokey Halis Karataş’ın bu açıklaması yarışseverler tarafından yeterli bulunmamış ve sosyal medyadan bu pazar koşulacak olan Gazi Koşusu'na katılmaması istenmişti.

Karataş’ta Gazi Koşusu’na katılacağını ve kazanırsa,175 bin liralık montunu hayvan severlere bağışlayacağını belirtmişti.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞ!

Türkiye'nin 1 numaralı jokeyi olan Halis Karataş, daha önce de yarış sırasında rakip jokeyin koluna kırbaçla vurduğu için 15 gün at binmeme cezası almıştı.

21 Mart 2017 yılındaki yarışta, ünlü jokey Karataş bu nedenle toplam 1.8 milyon lira ikramiyeli Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları'nın da aralarında bulunduğu onlarca yarışa katılamamış ve milyonlarca liralık ödüllerden olmuştu.

AT SAHİPLERİ ANLAŞIYOR JOKEYLER UYGULUYOR!

SuperHaber, hipodromlarda uzun süreden beri yaşananlarlara ilişkin yaptığı araştırmalarda, ilginç iddialarla karşılaştı.

Bu iddiaların başında, at sahiplerinin yarışlar öncesi, kimlerin kazanacağı konusunda anlaştıkları ve bunun için, jokeylere baskılar yaptıkları iddiaları yer alıyor.

JOKEYLERİN BASKI ALTINDA OLDUKLARI İDDİA EDİLİYOR!

Bu durumlardan rahatsız olan bir çok jokeyin, buna karşı çıktıkları, bu nedenle de at sahipleri tarafından atlara binmelerine izin verilmeyerek, yarıştırılmadıkları öne sürülüyor.

Halis Karataş'ın 'ata binmeme' kararının altında ne var? ile ilgili etiketler İkramiye Halis Karataş at yarışı gazi koşusu hile jokey at sahibi ödül yarış
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.