Soylu'ya destek için neden Cumhurbaşkanı'nı bekledi?


Sabah yazarı Hilal Kaplan, Süleyman Soylu ile birlikte yer aldığı bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Sedat Peker kavgasında tarafını netleştirdi... Kaplan, resmin altına ise "Neden Cumhurbaşkanı'nın açıklama yapmasını beklediniz diye soranlar son iki haftada yazdıklarımı belli ki okumamışlar." notunu iliştirdi. Peki Kaplan doğru mu söylüyor, yazılarında tavrı net miydi?

Sedat Peker'in firari olarak bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nden Youtube aracılığı ile yayımladığı videolar Türkiye'de geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, Peker'in son dönemde özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan açıklamalarına değindi. Bahçeli, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek" diyerek Soylu'ya destek verdi.

ERDOĞAN'DAN SOYLU AÇIKLAMASI

Hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Soylu'yu destekler nitelikte açıklamalar yaptı.

"Suç örgütleriyle mücadelede İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız" diyen Erdoğan, "Hedef İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası" ifadesini kullandı.

Bu mesajların ardından ise günlerdir sessiz olan siyaset ve medya kulisleri hareketlendi. Düne kadar Sedat Peker videoları konusunda suskun kalan kimi siyasetçi ve gazetecilerden peş peşe mesajlar gelmeye başladı.

Soylu'ya destek yarışında boy gösteren isimlerden birisi de Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan oldu.

Kaplan ayrıca konuyla özel bağlantısı olan bir isim... Çünkü, Sedat Peker'in "Pelikan grubu" olarak isimlendirerek, kendisine tuzak kurduklarını iddia ettiği yapılanmanın bünyesinde yer alan bir kişi olarak biliniyor.

Daha düne kadar Peker'in Süleyman Soylu'yu hedef alan suçlamaları karşısında suskunluğunu koruyan Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında ise Bakan Soylu'ya destek mesajı paylaştı.

Sosyal medyada Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettiği bir görüşmeden fotoğraf paylaşan Kaplan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi “Hedef Süleyman Soylu değil, güçlü Türkiye’dir. İçişleri Bakanımızın yanındayız, yanında olacağız.”" ifadelerini kullandı.

Soylu'ya destek için neden Cumhurbaşkanı'nı bekledi?


Bu paylaşımı üzerine takipçilerinin mesaj yağmuru ile karşılaşan Hilal Kaplan mesajının hemen altına şu notu iliştirdi;

"Mecburi not: Yorumlarda neden CB'nın açıklama yapmasını beklediniz diye soranlar son iki haftada yazdıklarımı belli ki okumamışlar. Dünkü yazımda bahsettiğim “deve kuşlarıyla” beni karıştırmayın. Bilinçli takipçilerimi tenzih ederim.."

HİLAL KAPLAN: DEVE KUŞU DEĞİLİM

Peki, 3 haftadır milyonlarca kez izlenen videolar yayınlayan Sedat Peker konusunda Hilal Kaplan iddialı makaleler mi kaleme almıştı?

Pek öyle görünmüyor, Kaplan, Peker'in ilk videoyu yayınladığı ve kendisini de hedef tahtasına koyarak suçlamalar yönelttiği yayınlar hakkında hiçbir yorum yapmadı.

Sabah yazarı 24 Mayıs'a kadar geçen uzun süre boyunca, İBB'nin kayıp atları, Alpaslan Kuytul, 4 lira 63 kuruş destek iddiası, CHP-FETÖ ilişkisi, İsrail'in saldırıları, Ali Babacan, çek yasası mağdurları, İsrail saldırılarının Batı basınındaki yankıları, HDP'ye bakanlık sözü, pandemi süreci ve Halk TV'deki bazı yayınları konu alan makaleler yazdı.

Kaplan, Sedat Peker konusuna ilk olarak, görevden alınan Anadolu Ajansı muhabirinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a provokatif sorusu üzerinden dahil oldu.

24 Mayıs pazartesi günü yayımlanan yazısı da Peker'in iddialarına yönelik bir değerlendirmeden çok, muhabirin nasıl TRT tarafından tespit edilemediğini sorgular mahiyetteydi.


Sabah yazarı, "Soru sormak yerine 'korsan nutuk' çekip hükme varmasına ve oğlunun yapacağından haberi olan babanın sanki hiç haberi yokmuş gibi oğlunu olayın ardından kınamasına bakılırsa bayağı klasik bir FETÖ kamikazesi ile de karşı karşıya olabiliriz" diye yazdı.

PEKER'İN İDDİALARI HAKKINDA İLK YAZISI DÜN YAYIMLANDI

Hilal Kaplan'ın firari Sedat Peker'in suçlamalarına değindiği ilk yazısı ise dün, Devlet Bahçeli'nin Soylu'ya destek verdiği salı günü gazetesinde yer buldu.

Kaplan, "‘Temiz siyaset’ diyerek el yıkama çabanız sırıtıyor" başlığını taşıyan bu yazısında da Soylu'ya destek vermekten ziyade, muhalefetin bu videolar üzerinden siyaset üretmesini eleştirdi.

3 MAYMUNU OYNAYAN GAZETECİLER...



Sabah yazarı, Soylu'nun isminin geçtiği ve Sedat Peker'e tavır koyduğu ilk yazısını ise Bahçeli'nin destek açıklamasının hemen ertesi günü, yani Cumhurbaşkanı'nın Soylu'ya destek açıkladığı çarşamba günü yayımladı.

Kaplan bu yazısında, Sedat Peker konusunda "tarafsız" kalanları hedef alarak, "Bahçeli'nin şu sözleri de 17-25 Aralık'ta olduğu gibi kafasını kuma gömen devekuşu misali meslektaşlarıma gelsin: "Bu meselede tarafsız kalmak, tribünde oturup üç maymunu oynamak, bu alçaklara destek vermektir." ifadelerini kullandı.

Sedat Peker'in "Pelikan grubu" olarak bahsettiği oluşumun içinde yer alan Kaplan, Soylu'ya tek net destek mesajını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bir gün sonra, yani bugün sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımla verdi.

Soylu'ya destek için neden Cumhurbaşkanı'nı bekledi?
 ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Hilal Kaplan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sedat Peker
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.