Hibrit model önerisi: Uzmanlara göre üniversitelerin olduğu illerde oturanlar yüz yüze, yurtta kalan öğrenciler uzaktan eğitim alabilir

Deprem felaketi nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı tepki çekerken uzmanlardan 'hibrit model' önerisi geldi. Uzmanlara göre üniversitelerin olduğu illerde oturanlar yüz yüze, yurtta kalan öğrenciler uzaktan eğitim alabilir.

Deprem felaketi nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı günlerdir tartışılıyor. Karara tepkiler de had safhada.

Nedeni, pandamı döneminde 2 yıldan fazla süren zorunlu uzaktan eğitimin gençlerin geleceği ve birikinine vurduğu darbeler.

Kahramanmaraş depreminin açtığı büyük yaralar ve yüzbinlerce depremzedenin barınma sorunu ortaya çıkınca atar topar uzaktan eğitime geçilme kararı alındı.

Ancak bu karar da tartışmaları beraberinde getirdi. Uzmanlara göre işin çözümü hibrit modelin hayata geçirilmesinde.

Üniversiteler tamamen uzaktan eğitime gecirilmeyip, hibrit model yapılabilir önerisi gündemde.

Yurtların bir kısmı ihtiyacı olan depremzedelere verilebilir

Yurttaki yerleri depremzedelere verilen öğrenciler uzaktan eğitim alır. O sehirde kalacak yeri olan ögrenciler ise örgün devam ederler. Örneğin büyük şehirlerde devlet yurdu kapasitesi cok az.

İstanbul'daki ögrencilerin sadece yüzde 4.5’ u devlet yurtlarinda kaliyor. Pandemi döneminde öğrenciler 1,5 seneden fazla üniversiteye devam edemediler. Bu dönemde ara verirsek üniversite görmeden mezun olacaklar.

Birçok üniversitenin yurdu yok

Hibrit modele gecilip hem uzaktan hem yüzyüze eğitim yapilabilir. Psikolojik olarak da sorunun zihinlerdeki etkisinin azalması icin okullarin açik olması lazim. Uzmanlara göre üniversitelerin olduğu illerde ikamet edenler yüzyüze, kalacak yeri olmayan öğrenciler uzaktan eğitimle devam edebilirse bu mesele cözülür .

Hibrit model önerisi: Uzmanlara göre üniversitelerin olduğu illerde oturanlar yüz yüze, yurtta kalan öğrenciler uzaktan eğitim alabilir ile ilgili etiketler deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.