Her şey İmamoğlu'nun 'temel atmama' töreni ile başladı! Haliç'i 2 yılda lağıma çevirdiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2019 yılındaki 'temel atmama' töreni ile başlayan süreçte Haliç'te artık kötü kokudan geçilmiyor. Konnektörlerin çalışmadığı Haliç 1994 öncesine dönerken, çevre sakinleri temizlik yapılmamasından şikayetçi...

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Haliç'te suyun rengi yıllar sonra kahverengi oldu. Çevre sakinlerinin temizlik yapılmamasından şikayetçi olduğu Haliç adeta lağıma döndü.

1994 ÖNCESİNE DÖNDÜ

'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç'in suyu 1994 yılı öncesindeki gibi kahverengiye döndü ve kötü koku yayıyor. Konnektörlerin çalışmaması nedeniyle çamurlu hale gelen Haliç'te kirlilik oranının had safhaya ulaşması nedeniyle balık da bulunamıyor. Haliç sahilinde balık avlamak isteyen vatandaşlar eski günleri özlüyor.

Her şey İmamoğlu'nun 'temel atmama' töreni ile başladı! Haliç'i 2 yılda lağıma çevirdiler

İMAMOĞLU'NUN 'TEMEL ATMAMA' TÖRENİ İLE BAŞLADI

Uzun yıllar yapılan çalışmalar sonucu temizlenen ve suyu berraklaşan Haliç'teki yeni kirlilik süreci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'temel atmama' töreni ile başladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Kasım 2019'da belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve 'temel atmama' töreni düzenlemişti. İmamoğlu, önceki yönetim tarafından projesi onaylanan ve ihale süreci tamamlanan Silahtarağa Arıtma Tesisi’nin 'temel atmama' töreninde; tesisin iptal edilmesiyle 1 milyar 525 milyon TL’lik maddi yükün bertaraf edildiğini, inşaat alanı içerisindeki Eyüpsultan Belediyesi’ne ait spor tesisi, düğün salonu, İGDAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait binanın yıkılmasının önüne geçildiğini söylemiş ve eklemişti: "Bence bu ‘temel atmama’ töreni, literatüre girmiştir. Bundan sonra umuyorum hiç ihtiyaç duymayacağımız bir tören yapalım istiyorum. Bir daha böyle bir tören olmasın."

 

 

Her şey İmamoğlu'nun 'temel atmama' töreni ile başladı! Haliç'i 2 yılda lağıma çevirdiler ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu haliç kirlilik temel atmama töreni
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.