HELİKOPTERİN DÜŞME SEBEBİ VERTİGO MU?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Tatvan’daki askeri helikopter kazasıyla ilgili çarpıcı tespitler masaya yatırıldı.

DEMİR: KORKUNÇ BİR KAR, YOĞUN SİS VARDI. YER NERESİ GÖK NERESİ KARIŞABİLİR!

Metehan Demir, “İki kritik birliğin denetlenmesi için yapılan kritik bir görev uçuşuydu. Hava koşulları ne olursa olsun bir komutanın birliklerini yerinde görüp denetlemesi ve son durumuyla ilgili bilgi alması gerekir. Dünden beri ‘Gitmesi gerekir miydi, o kadar kişi helikoptere biner mi?’ gibi yorumlar yapılıyor. Çok büyük haksızlık ve vicdansızlık bu. Dünden beri bölgede uçuş yapan kıdemli uzman isimlerle konuştum. ‘Aynı havadan aynı noktadan geçmişliğimiz vardır. Bazı görevler vardır gitmek zorundasınızdır. O görevlerden sonra gittiğiniz birlikle bilgi alıp, o birliğin göreve çıkışıyla ilgili son emrin verilmesi gerekir. O bölgelerde çok komutan uçurduk’ diyorlar. Şehitlerimiz bizim bir milyon katı tecrübeli isimlerdi. Cougar tipi helikopter öğlen saatlerinde Elazığ’dan havalandı, Bingöl’deki çok kritik bir birliği denetlemeye gidiyordu. Şehitlerimizin görevlerine ve makamlarına bakıldığında hepsi denetlemeyle ilgili kritik isimler. Denetleme tamamlandıktan sonra aynı ekiple 10. Komando Tugayı’nın bulunduğu Tatvan’a hareket etmek üzere kalktı. Rahman düzlüğü Şentepe bölgesinde bu kaza kırım, elim olay gerçekleşti. En son irtibat Muş Havaalanı kulesine bölgeyi katettikleri bilgisini vermişler ve Güroymak Tatvan bölgesine rota çevirilerek devam etmişler ve sonra da elim olay yaşanmış. Görüntülere bakıldığı zaman helikopterin düşük irtifadan ve düşük suratla yere vurması söz konusu. Pilotların indirmeye çalıştığı, çaba sarfettiği görülüyor. Yer beyaz, gök beyaz bir durum var. Korkunç bir kar var. Havada yoğun bir sis var, görüş düşük. Vertigo gibi bir durum da olabilir. Yer neresi gök neresi karışabiliyor. Bunlar ön tahminler. Bizim şu an ihtimalle söyleyebileceğimiz kritik nokta bu saldırı, terör ya da sabotaj sonucu olan bir olay değil. Altını çiziyorum meteoroloji doğal şartlarının beraberinde getirdiği olumsuz koşullar kaynaklı elim bir kaza. Kaza kırım raporu uzun bir zaman alabilir. Kaza kırım raporu helikopterin nasıl düştüğünden, meteorolojik şartlardan yakıtın durumuna, helikopterin parçalarından genel durumuna ve hatta üretici firmaya kadar birçok alt başlığı değerlendiren geniş kapsamlı bir rapor. O nedenle bunun sonucunu beklemek kazayla ilgili yorum yapmak açısından en sağlıklısı olacaktır. Bu konuda uzmanların çıkaracağı rapor, her havacılık olayında olduğu gibi belirleyici olacaktır.” sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

HELİKOPTERİN DÜŞME SEBEBİ VERTİGO MU? ile ilgili etiketler Metehan Demir Helikopter kazası Bitlis metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.