HDP'den ittifak ortağı CHP ve İYİ Parti'ye ayar! "Kimin sayesinde olacak?"

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" açıklaması sonrasında İYİ Parti'den de tepkiler yükselmişti. Konuyla alakalı açıklama yapan HDP'li Sırrı Sakık, “Birileri çıkıyor ‘cumhurbaşkanı’, bir diğer ‘başbakan olacağım’ diyor. Kimin sayesinde olacak?" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Gürsel Tekinin bir televizyon programındaki “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri siyasetin yeni tartışma konusu oldu.

CHP’nin Millet İttifakı’ndaki ortağı İYİ Parti’den sert yanıtlar gelmişti.

 

HDP’Lİ OLUÇ: KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Tartışmaya ilişkinse HDP’den ilk açıklamalar geldi.

Independent Türkçe’ye konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, öncelikle parti olarak böyle bir tartışmanın içinde yer almadıklarını söylese de İYİ Parti’den gelen tepkilere sert yanıtlar verdi.

Oluç, “Eğer diğer partiler bugün HDP’nin durumunu tartışacaklarsa önce iktidar partileri kendi durumuna bakmamalılar. Bu ülkeyi nasıl yozlaşmış bir hale getirdiklerine bakmalılar. Muhalefet partileri de seçmenlerin çok önemli bir kısmını nasıl olur da yönetimden dışlarız hesabı içindelerse onlar da aynaya bakmalılar. Hiç kimsenin haddine değildir 7 milyona yakın oy alan bir parti yönetime gelebilir mi, gelemez mi tartışmasını yapmak. Hele Hele sürekli iktidara yeşil ışık yakan, iktidar kapısında ikbal arayışında olan birinin haddi hiç değildir.

HADDİNİZE Mİ?

HDP’li Sırrı Sakık ise “Bu şahıslar yeminli Kürt düşmanıdır ve bizim muhatabımız değildirler” dedi. Ağıralioğlu’nun bir ara İYİ Parti Grup Başkanvekili olduğunu, oradan alınıp genel başkan yardımcısı yapıldığı en sonunda bu görevine de son verildiğini anımsatan Sırrı Sakık, “Yani partide yok hükmünde sayılan biri HDP üzerinden polemik yaratarak var olmaya çalışıyor. Siz kimsiniz ki HDP’ye yön vereceksiniz?” dedi.

Birileri çıkıyor ‘cumhurbaşkanı’, bir diğer ‘başbakan olacağım’ diyor. Kimin sayesinde olacak?” diyen Sakık, “Siz kimsiniz ki HDP’ye ayar vereceksiniz? Haddinize midir böyle bir şey söylemeye? HDP’nin gündeminde bu tartışmalar yok. Bakanlık gibi bir sorunumuz da yok. 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin de içinde bulunduğu bir bakanlar kurulu yok muydu? Vardı. Siz kimsiniz, nesiniz? Sizin MHP’den ne farkınız var? Bizim mevcutlarla bir iktidar bloğunda buluşmak gibi bir çabamız olmadı, olamaz.

HDP'den ittifak ortağı CHP ve İYİ Parti'ye ayar! "Kimin sayesinde olacak?" ile ilgili etiketler HDP CHP Gürsel Tekin İYİ Parti CHP Milletvekili Gürsel Tekin’ bakanlık HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç HDP’li Sırrı Sakık
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.