HDP'de yeni Öcalan krizi! Demirtaş'ın sözleri neden yayından kaldırıldı?

Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kobani" davasında yaptığı savunma HDP'yi karıştırdı.

Terör soruşturmaları kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş savunmasında terörist başı Abdullah Öcalan'ı işaret etti.

Demirtaş, "Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir." ifadesini kullandı.

O SÖZLERE AÇIKLAMA GELDİ

Ancak kısa süre sonra Demirtaş'a ait olduğu belirtilerek HDP'nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu sözler silindi.

Muhalif medyada geniş yer bulan haber metinleri de yayından kaldırıldı.

Demirtaş'ın basın danışmanı Zınar Karavil aracılığıyla da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Karavil, "Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti" dedi.

Demirtaş'ın açıklamalarının "bağlamından koparıldığını" belirten Karavil şu ifadeleri kullandı;

"Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.
 
Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

HDP'de yeni Öcalan krizi! Demirtaş'ın sözleri neden yayından kaldırıldı? ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş demirtaş Zınar Karavil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.