"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup!

6'lı Masa'ya geri dönen Meral Akşener'in "Kılıçdaroğlu HDP ile görüşebilir ama taleplerini masaya asla getiremez" sözleri sonrası tutuklu bulunan eski HDP'li Selahattin Demirtaş, Akşener'e açık mektupla cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı adaylığı şartıyla 6'Iı Masa'ya geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında 'CHP ile HDP görüşebilir mi?' sorusuna "CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez" cevabını vermişti.

"CHP, HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA TALEPLERİNİ MASAYA GETİREMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olası görüşmesini saygıyla karşılayacağını belirten Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez" demişti. 

DEMİRTAŞ'TAN AKŞENER'E AÇIK MEKTUP

Akşener'in açıklamalarının ardından terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski HDP'li Selahattin Demirtaş, cezaevinden bir mektup paylaştı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN SEÇİLMESİNDEKİ HDP KATKISINI HATIRLATTI

Demirtaş Akşener'e ithafen yazdığı mektupta İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulundu. İmamoğlu ve Yavaş'ın seçilmesinde HDP'nin de katkısı olduğunu belirten Demirtaş "Yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın belediye başkanlarının kazanmasını sağlayan HDP oyları için “istemem” demediğinizi de hatırlatırım" ifadelerini kullandı.

 

İşte Demirtaş'ın "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e açık mektubum" diyerek paylaştığı mektup:

"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup!"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup! - Resim : 2

"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup! - Resim : 3

"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup! - Resim : 4

 

 

"HDP taleplerini masaya asla getiremez" diyen Akşener'e Selahattin Demirtaş'tan açık mektup! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.