Havalar soğuyor! Korona salgını soğukta artar mı?

Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıkları 12 dereceye yakın düşecek. Peki, havaların soğuması Türkiye'de yeni yeni görülmeye başlayan koronavirüsün daha da yayılmasına neden olur mu? Bu sorunun yanıtını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Dökmetaş CNN Türk'te verdi.

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yarından itibaren başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde sıcaklıklar 12 dereceye varan düşüşler yaşayacak.

Hafta sonunun ilk günü İstanbul'da havanın soğuması ciddi şekilde hissedilmişti. Pazar günü ise soğukla birlikte yağış da mega kenti etkileyecek. 

Pazar gününden itibaren önümüzdeki haftanın neredeyse tamamında sert sıcaklık düşüşü yaşanacak.

Pazar günü ise İstanbul'un dışında Marmara’da Karadeniz’de öğlenden sonra akşam saatlerinde İç Ege ve Anadolu’da sağanak yağışlar hakim olacak. 

Bu pazar İstanbul 10 derecenin üzerini göremeyecek. İki gün içinde 12-13 derecelik bir azalış var. Ankara’da 19 dereceden yaklaşık 5 dereceye inecek. Pazartesi kısa süreli kar yağışı da bekleniyor. Kuzey bölgelerde sıcaklık azalışıyla birlikte sağanak yağış geliyor. 

Gece sıcaklıklarının sıfırın altına inmesini bekleniyor.

Marmara genelinde -1 dereceler, İç Anadolu’da ise -7 dereceler bile görülecek. 

Havalar soğuyor! Korona salgını soğukta artar mı?

Peki, hava sıcaklıklarının düşüşü koronavirüs ile mücadeleyi olumsuz etkiler mi? Soğuk hava olası bir salgını tetikler mi? Bu soruların yanıtını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Dökmetaş verdi. 

Dökmetaş “Soğuk hava koronavirüsü etkilemez. Virüs temasla bulaşır” dedi.

Prof. Dökmetaş, virüsün hava sıcaklıklarına bağlı olmadığını ise Türkiye'ye göre çok daha sıcak iklimde bulunan Singapur ile çok daha soğuk olan Danimarka'da da görüldüğünü hatırlatarak açıkladı. 

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.